Autovisie
Autovisie Nieuws 24 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Donald Trump heeft een nieuwe auto

De Noord-Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn tien jaar oude ‘Beast’ ingeruild voor een moderner exemplaar. Opnieuw viel de keuze op een Cadillac.

Obama

Het oude ‘Beast’ was al even in dienst doen Trump in 2017 werd aangesteld als president. Daarvoor vervoerde ‘het beest’ ook al zijn voorganger: de geliefde Barack Obama. Nu mag het oude exemplaar eindelijk met pensioen en staat het nieuwe paradepaardje van Cadillac klaar.

Sinds 2013

De nieuwe presidentiële limousine was al sinds 2013 in ontwikkeling. Het nieuwe ‘beest’ is als vanouds gebouwd op een truckplatform van General Motors. Het gevaarte weegt een slordige 6.800 tot 9.000 kilogram en wordt naar verluidt aangedreven door een koppelrijke dieselmotor.

Familiegezicht

Uiteraard is er veel aandacht besteed aan bepantsering. Zo moet de Cadillac – voorzien van het huidige familiegezicht van het merk – bestand zijn tegen raketaanvallen en chemische aanvallen. In geval van nood kan er aan boord ook een bloedtransfusie plaatsvinden. De exacte prijs is niet bekend, maar in de Verenigde Staten wordt gesproken over een prijs van z’n 2 miljoen dollar per stuk.

Foto: Twitter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.