Autovisie
Autovisie Nieuws 24 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Porsche: “Diesel? Dat doen we niet meer”

Porsche neemt afscheid van de dieselmotor. In de toekomst zet de sportauto- en SUV-producent in op de benzinemotor, een benzinemotor met elektro-ondersteuning of een volledig elektrische aandrijflijn. Dat heeft Porsche CEO Oliver Blume bevestigd tegenover het Britse AutoCar.

Beperkte vraag

In februari nam Porsche al afscheid van de Macan S Diesel en de Panamera 4S Diesel. De vraag naar de motorvarianten daalde drastisch. Ook moest Porsche flink investeren om de motoren te laten voldoen aan de strenger geworden emissienormen. Dan is het schrappen van de motor beste oplossing. In 2017 had slechts 12 procent van alle verkochte Porsches wereldwijd een dieselmotor. Dat aantal is volgens Blume te klein.

Diesel blijft belangrijke aandrijftechnologie

“Porsche demoniseert diesel niet”, benadrukt Blume. “Het is en blijft een belangrijke aandrijftechnologie. Wij als sportwagenfabrikant, voor wie diesel altijd al een ondergeschikte rol heeft gespeeld, zijn tot de conclusie gekomen dat we graag willen een toekomst willen zonder diesel. Uiteraard zullen we onze bestaande dieselklanten blijven voorzien van de professionaliteit die ze verwachten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Porsche: “Diesel? Dat doen we niet meer”
Sluiten