Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit is de volledig nieuwe coupé-SUV van Renault: de Rafale

Renault geeft het eerste beeld vrij van een gloednieuwe SUV genaamd de Rafale. Het model wordt het vlaggenschip van Renault.

De Rafale is een coupé-SUV in het D-segment. Volledig elektrisch wordt de auto niet. Het model staat op het CMF-C/D-platform waar ook de Espace en Austral op gebouwd zijn.

De gloednieuwe coupé-SUV van Renault

Hoe groot de Renault Rafale exact wordt en wat de specificaties zijn, is vooralsnog onduidelijk. Wel is er dus al iets van het design te zien.

De Renault Rafale heeft een geheel eigen design

Met de nadruk op ‘iets’ wat veel kunnen we er nog niet uit opmaken. Wat we wel zien is dat het model een geheel ander front heeft dan bijvoorbeeld de Espace of de Austral en dat het ontwerp ook niet in lijn is met de herziene voorkant van de nieuwe Clio. Ook de achter- en zijkant lijken totaal anders dan we kennen van Renault. Hij heeft bijvoorbeeld niets weg van de kleinere coupé-SUV: de Renault Arkana.

Een vliegtuig

De naam van de nieuwe Renault ‘Rafale’ komt van een Frans vliegtuig. Het Franse automerk bouwde onder de naam Caudron-Renault – na overname van Coudron in 1933 – zelf motoren voor bijvoorbeeld vliegtuigen. Een van die vliegende apparaten droeg de naam Rafale.

Renault Rafale, Coupé-suv
(Afbeelding: Renault)

Waarom deze naam dan zo goed bij deze auto past, legt Sylvia (Model-naming Strategy Manager bij de Global Marketing Department van Renault) uit. “Rafale doet denken aan de wind die zijn aerodynamische carrosserie lijkt te hebben gecreëerd. Het woord verwijst naar het gestroomlijnde silhouet en het sterke karakter van het model.”

Renault onthult de Rafale auto op 18 juni 2023.

Bijzondere occasion: Renault Clio V6 met torenhoge kilometerstand

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.