Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 24 apr 2023
Leestijd: 1 minuut

Bijzondere occasion: Renault Clio V6 met torenhoge kilometerstand

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een wel heel bijzondere daily driver met hoge kilometerstand: de Renault Clio V6.

Dat een Renault Clio meer is dan een brave boodschappenauto of dagelijkse gezinswagen, liet Renault met de hevig gemodificeerde V6 zien. De auto kwam in 2001 op de markt en is de wildste Renault ooit gemaakt.

Renault Clio V6 occasion

Bijzonder is dan ook dat iemand met deze Renault Clio V6 dagelijks heeft gereden. Volgens de advertentie heeft de eerste eigenaar van de origineel in Nederland geleverde occasion tot 2019 flink wat kilometers met de Fransman gereden. Het resultaat een kilometerstand van 330.000 kilometer.

De auto komt uit 2003 en is door de verkoper in 2020 volledig onder handen genomen. Zowel technisch als optisch zou de occasion in top staat verkeren.

Een heerlijke aandrijflijn

Goed onderhoud is dan ook wel van belang bij deze Renault. Het is immers een exotische uitvoering. Het gaat om een exemplaar van de eerste generatie met een 3,0-liter V6 die goed is voor 230 pk en 300 Nm aan koppel. De nul-naar-honderd-sprint wordt verslonden in 6,4 seconden. Het versnellen stopt pas bij 235 kilometer per uur.

Renault Clio V6, occasion
De gevonden occasion. (Afbeelding: Marktplaats)

Van deze eerste generatie Renault Clio V6 zijn slechts 1.634 exemplaren gebouwd in het Zweedse Uddevalla. Door zijn zeldzaamheid en bijzondere rijeigenschappen is ‘de franse duivel’ erg prijzig. Waarom hij zijn geld toch waard is, laat Autovisie-redacteur Peter Hilhorst in onderstaande video zien.

De verkoper vraag net geen 49 mille voor de occasion. Voor ongeveer dat geld koop je ook een Nederlandse auto met lagere kilometerstand. Sterker nog, er zijn veel goedkopere exemplaren met een lagere kilometerstand. Al draait het natuurlijk allemaal om de (technische) staat van de auto.

Dit is de snelste occasion van Nederland!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.