Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 21 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de snelste occasion van Nederland!

Autovisie is altijd op zoek naar tweedehands auto’s voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal gingen we op zoek naar de snelste occasion van Nederland.

Voor de snelste tweedehands auto van Nederland keken we naar vermogen. En kunnen dus exemplaren zijn met een hogere topsnelheid of een snellere nul-naar-honderd-sprint, bijvoorbeeld een Tesla Model S Plaid.

De snelste occasion van Nederland

De snelste occasion van Nederland is een Lamborghini Gallardo. Dat model is tevens de goedkoopste Lamborghini die je kan kopen. Dit exemplaar met extreem veel vermogen is bijna drie keer zo duur.

Lamborghini Gallardo, snelste occasion, nederland, meeste vermogen
(Afbeelding: AutoTrack) (Afbeelding: AutoTrack)

Standaard heeft deze Lamborghini Gallardo een 500 pk en 510 Nm sterke 5,0-liter V10. Deze getunede Gallardo ziet er op het eerste oog vreemd uit. Echter, de banden en gigantische remschijven onthullen zijn ware identiteit.

Lamborghini Gallardo, snelste occasion, nederland, meeste vermogen
(Afbeelding: AutoTrack)

De snelste occasion van Nederland heeft niet meer zijn eigen motor, maar een motor en versnellingsbak uit de Lamborghini Huracán. Standaard levert die 5,2-liter V10 610 pk. De krachtbron in dit exemplaar biedt met dank aan twee enorme turbo’s ‘iets’ meer vermogen.

Ethanol tanken

De twee Garrett turbo’s zorgen voor 1515 pk op de wielen. Dit maximale vermogen haalt de Italiaan niet op standaard benzine. Voor dit aantal pk’s moet Ethanol (E85) getankt worden. De verwachting is dat de snelste occasion van Nederland in zo’n 3,2 seconden van 100 naar 200 kilometer per uur sprint.

Om deze absurde prestaties te halen, is de snelste occasion van Nederland volledig aangepakt. Van de lagers en krukas tot aan de zuigers en de kabelboom, het is een bijzonder bouwwerk!

Prijs van de snelste occasion van Nederland

De kilometerteller van de Gallardo staat op iets meer dan 60.000 kilometer. De verkoper schrijft dat de auto na het afbouwen pas 3.000 kilometer heeft gereden. Voor alle aanpassingen betaal je als koper fors voor: net geen 250.000 euro. Dan kan je wel zeggen dat je de snelste occasion van Nederland hebt gekocht!

Dit is de goedkoopste Aston Martin occasion die je kan kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.