Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de goedkoopste Aston Martin occasion die je kan kopen

Een Aston Martin is voor veel autoliefhebbers een droom. Echter, de prijs van de Britse bolides is doorgaans er hoog. Toch hoeft een tweedehands model van de fabrikant niet onbetaalbaar te zijn. Autovisie duikt in de verkooplijsten van Gaspedaal.nl en selecteert de goedkoopste Aston Martin die je kan kopen.

Over het algemeen zijn Aston Martins erg duur. Voor de goedkoopste kan je dan ook niet een van de liefhebbersmodellen verwachten. De auto is immers net zo duur als een nieuwe Golf.

De goedkoopste Aston Martin occasion

Opvallend is dat de goedkoopste Aston Martin in een veel betere staat is dan de goedkoopste Lamborghini. Toch is deze Volante niet de DB7 die je het liefst wil hebben.

Aston Martin, Occasion, DB7
(Afbeelding: AutoTrack)

Hoewel ook het design van de cabrio erg mooi is, ligt er onder de motorkap geen twaalfcilinder maar de 3,2-liter zes-in-lijn. De 332 pk kan de 1920 kilogram zware Brit prima in beweging brengen, al heeft de auto niet het lekkere V12-karakter dat je wel vindt in de versies met heerlijk klinkende twaalfcilinder. Daarbij is de Volante met 1930 kg (zescilinder) de zwaarste carrosserievorm van de DB7.

Aston Martin, Occasion, DB7
(Afbeelding: AutoTrack)

Daarbij beschikt de occasion niet over de handgeschakelde 5-bak die leverbaar was bij de zescilinder. De krachtbron is gekoppeld aan een 4-traps automaat. En die willen de meeste liefhebbers niet.

Er zitten wat haken en ogen aan de goedkoopste Aston Martin

Hoewel de occasion er op de foto’s prachtig bijstaat, zijn er een paar alarmbellen die afgaan als je de auto bij de RDW checkt. Zo wordt aangegeven dan de kilometerstand van 90.662 onlogisch is. Daarbij is de auto geïmporteerd en heeft-ie in Nederland sinds 2018 al vier privé-eigenaren gehad. De advertentie vermeldt wel dat de auto dealer onderhouden is en de historie bekend is. De verkoper vraagt voor de auto net geen 35 mille.

Liever even doorsparen voor een DB7 Vantage met V12

Met deze prijs is de auto 10.000 euro goedkoper dan de op een na goedkoopste Aston Martin. Dit is echter een coupé met twaalfcilinder en handbak. Misschien toch heel even doorsparen voor dat exemplaar

Aston Martin, Occasion, DB7
(Afbeelding: AutoTrack)

Autovisie-redacteur Peter Hilhorst reed eerder een proefrit met deze heerlijke DB7 Vantage. In onderstaande video zie je waarom deze auto zo leuk is.

Deze occasion wil je: Aston Martin Rapide, ‘een superster’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.