Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom jij deze auto van Lamborghini niet mag kopen

De Lamborghini Urus ken je waarschijnlijk wel. Het is immers het populairste model van het merk ooit. Al kom je niet elke uitvoering van de Urus op iedere straathoek tegen. In dit artikel leggen we je uit waarom jij geen Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12 mag kopen.

Wel vaker zien we dat autofabrikanten exclusieve modellen uitgeven voor een geselecteerde klantengroep die bijvoorbeeld al auto’s hebben van het merk, of in het bezit zijn van een specifiek ander model. Ook al heb je genoeg geld, sommige auto’s kan je niet zomaar kopen.

Waarom jij deze Lamborghini Urus niet mag kopen

Je mag bij Lamborghini niet de nieuwe Urus Performante Essenza SCV12, tenzij je al de Essenza SCV12 bezit. Van de circuitauto zijn slechts 40 exemplaren gebouwd, deze unieke Urus wordt dus net zo exclusief – mits iedere Essenza-eigenaar er een bestelt.

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12, niet kopen
(Afbeelding: Lamborghini)

Jammer genoeg ligt er geen V12 onder de motorkap, maar de bekende twin-turbo V8. Die levert 666 pk en 850 Nm aan koppel, niet meer dan de ‘normale’ Performante. De nul-naar-honderd sprint (3,3 seconden) en de topsnelheid (306 kilometer per uur) zijn ook identiek.

De Performante Essenza SCV12

Wat maakt deze Urus Performante Essenza SCV12 anders dan een andere Lamborghini Urus Performante? Om te beginnen is de onderkant van de tweekleurige bumper volledig zwart en vind je een racenummer op de portieren. Daarbij krijgt deze Lamborghini Urus 23 inch wielen.

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12, niet kopen
(Afbeelding: Lamborghini)

In het interieur vind je ook enkele ‘speciale’ Essenza SCV12-designelementen. Zo is deze Lamborghini Urus uitgerust met zwarte alcantarabekleding en cabron fibre details. De passagier heeft voor zijn neus het logo van de Essenza SCV12.

Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12, niet kopen
(Afbeelding: Lamborghini)

Wat het prijskaartje van deze editie is, laat Lamborghini niet weten. De normale Urus kost in Nederland al meer dan 3 ton. Dat is echter niets vergeleken met de Essenza SCV12. Deze kost ergens tussen de 2 en 3 miljoen euro per stuk!

Stel nu je eigen Lamborghini Revuelto samen in de configurator

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.