Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 16 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Beschonken bestuurder probeert op bizarre manier onder boete uit te komen

Met een slok op achter het stuur stappen is gevaarlijk en daarom per wet verboden. Toch houdt niet iedereen zich hieraan. Zo stapt een man uit het Amerikaanse Springfield toch achter het stuur. Als hij aangehouden wordt, doet hij wel iets heel bijzonders om onder zijn boete uit te komen.

Wellicht ken je de sketch uit sluipschutters waarin Bas Hoeflaak beschonken aangehouden wordt door de politie en snel op de passagiersstoel kruipt (zie hier de video). Ongeveer hetzelfde doet de Amerikaan.

Dronken bestuurder wisselt van plek met hond om boete te voorkomen

De beschonken bestuurder werd niet aangehouden omdat hij te zwalkte of zijn rijgedrag negatief opviel. Hij reed enkel 30 kilometer per uur te hard in een 50-zone. Om 23.30 uur werd de auto staande gehouden en liep een agent op de auto af. Hij zag hoe de bestuurder van plaats ruilde met zijn hond. Vervolgens beweerde de man dat hij niet gereden had en geen boete moest krijgen.

De automobilist ging rennen

Toen politieagent de man hiermee confronteerde, verliet hij via de passagiersdeur de auto en rende hij weg. De man wist ter voet niet lang te vluchten. Zo’n 20 meter van zijn voortuig werd hij aangehouden.

Veel boetes! Weten Nederlanders soms niet hoe trajectcontrole werkt?

De man was onderweg van Las Animas naar Pueblo en reed dus de verkeerde kant op. Daarbij had hij nog twee arrestatiebevelen openstaan. De hond van de chauffeur werd aan een kennis overgedragen terwijl de man in de gevangenis zat. Kortom, de Sluipschutterstruc werkt niet en de man zal in ieder geval een boete moeten betalen.

(Bron: Springfield, CO Police Department) 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.