Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 31 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Stel nu je eigen Lamborghini Revuelto samen in de configurator

Op de website van Lamborghini kun je nu ook de Lamborghini Revuelto aanvinken. Aan het hagelnieuwe model zal een flink prijskaartje hangen, maar gelukkig kost het samenstellen in de configurator geen stuiver.

De meeste autofanaten kunnen zich uren vermaken in de configurators van automerken. Zo klikten we eerder naar lust en liefde opties aan op de Volkswagen-website, om zo de duurst mogelijke Volkswagen Golf te creëren. Ook hebben we recent alle opties van de Land Rover Defender aangevinkt, waardoor de offroader duurder werd dan een Bentley Bentayga.

De nieuwe Lamborghini Revuelto samenstellen

Nu kun je ook losgaan in de configurator van de Italianen. De duurst mogelijke Lamborghini Revuelto kun je nog niet samenstellen, omdat de prijzen er niet bij worden vermeld. Wel kun je de nieuwe supercar volledig naar eigen smaak samenstellen.

Daarbij is je eerste keuze de lakkleur. De gloednieuwe Lamborghini Revuelto werd in een feloranje kleur geĂŻntroduceerd, maar er zijn ook chiquere opties zoals brons, grijs of donkerblauw. Uiteraard heten de kleuren niet zo. Lamborghini noemt het Bronze Zante, Grigio Artis Lucido en Blu Okeanos.

Velgen van de Lamborghini Revuelto

Het knaloranje introductiemodel verscheen op de Altanero-velgen. In de configurator zijn ook twee andere opties voor de Lamborghini Revuelto mogelijk: de agressief ogende Triguero-velgen en de ietwat milde Venancio-velgen. Maar waar de Altanero’s 21-inch op de vooras zijn en 22-inch op de achteras, zijn zowel de voor- als achterwielen van de andere opties een inch kleiner. Niet extreem groot voor een moderne supercar.

Verder bepaal je in de Lamborghini-configurator het kleurtje van de remklauwen en kun je ervoor kiezen om bepaalde onderdelen wel of niet lakkleur mee te laten spuiten. Veel accenten kun je ook in het (mat)zwart bestellen. Denk daarbij aan het Lamborghini-embleem en de nieuwe, hoge uitlaatpijpen.

Vloekende kleuren verboden

Het interieur van de Lamborghini Revuelto is vrij uitgesproken. Het introductiemodel had ook nog eens een deels oranje interieur. Dat kun je veranderen door te kiezen voor een zwart of bruin interieur. Het interieur bestaat uit twee delen. Voor beide delen zijn enkele bijzondere interieurkleuren te kiezen. Denk aan donkerblauw, rood en crème. Toch weerhoudt Lamborghini je ervan een Revuelto met een (té) vloekende binnenzijde te kiezen, zo zijn sommige kleurencombinaties niet mogelijk. Dat is misschien maar goed ook.

Tot slot kun je verschillende opties zoals een achteruitrijcamera, rij-assistentie en betere koplampen aanvinken. Dit is echter wat minder interessant, aangezien de looks daarmee niet meer veranderen en aan het einde van de configuratorrit door de meesten toch niet op bestellen wordt geklikt. Wil je zelf aan de slag? Je eigen Lamborghini Revuelto samenstellen kan hier.

Dit is Lamborghini’s eerste plug-in hybride V12: de Revuelto!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.