Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 30 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini Essenza SCV12 is een bruut racemonster

Er komt weer een dosis herrie uit de omgeving van Sant’Agata Bolognese. De Lamborghini Essenza SCV12, zoals ‘ie voluit heet, is officieel online getoond.

Het zeer extreme circuitspeeltje van de Italiaanse autobouwer is gelimiteerd tot 40 stuks. Autovisie kan melden dat één daarvan naar ons koude kikkerlandje komt. Al zul je hem op de weg niet tegenkomen.

Lamborghini Essenza SCV12 heeft sterkste V12

Het circuitmonster, ontwikkeld door Lamborghini Squadra Corse, heeft de sterkste ongeblazen V12 ooit binnen Lamborghini. De Essenza SCV12 is een afstammeling van twee illustere auto’s: de Miura Jota en de Diablo GTR. De nieuwste creatie van Lamborghini levert ruim 830 pk, en via een sequentiële zesversnellingsbak wordt dat vermogen op de achterwielen overgebracht. De aerodynamica en downforce op deze extreme Lambo moeten beter zijn dan die van een gemiddelde GT3-auto. Met een snelheid van 250 km/h drukt er maar liefst 1200 kg op de auto.  Dankzij een uitlaat van Capristo produceert de Essenza SCV12 een lekker aanwezige uitlaatklank. Pirelli heeft speciale slicks ontwikkeld die om de lichte 19-inch wielen voor en 20-inch wielen achter gaan. In deze lichtgewicht magnesium wielen bevinden zich remsystemen van Brembo, een grote speler in die markt.

Lamborghini Essenza SCV12

Exclusieve evenementen voor klanten

Wanneer je eigenaar bent van zo’n Lamborghini Essenza SCV12, kun je meedoen aan exclusieve evenementen op verschillende circuits. De klant hoeft de auto ook niet thuis neer te zetten, speciaal voor de opslag van de Essenza SCV12 heeft Lamborghini een nieuwe hangar laten bouwen. Elke auto heeft een gepersonaliseerde garage en speciale services. Zo is er onder meer een webcam aanwezig, zodat klanten hun auto 24 uur per dag kunnen zien met behulp van een app. Daarnaast is er ook het Lamborghini Squadra Corse Drivers Lab, zodat de klant zich fit kan trainen volgens hetzelfde trainingsprogramma als de officiële Lamborghini-coureurs. De klanten worden bij de evenementen, die volgend jaar al plaatsvinden, bijgestaan door Emanuele Pirro, vijfvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans. Daarnaast helpt ook Marco Mapelli (fabrieksrijder bij Squadra Corse) om de klant het maximale uit de Essenza SCV12 te halen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.