Autovisie
Autovisie Nieuws 14 jun 2016

Lamborghini-museum vernieuwd met rijke historie

Het officiële fabrieksmuseum van Lamborghini heeft een flinke facelift ondergaan. Met een compleet nieuwe indeling, verspreid over twee verdiepingen, stelt het illustere Italiaanse automerk de rijke historie tentoon.

Lamborghini Museum

Lamborghini-museum

Er is een tijd gezwoegd in het Sant’Agata Bolognese, nabij Bologna, maar het resultaat mag er zijn. Wie Lamborghini’s eigen publieke schatkamer bezoekt, wordt bij de ingang al begroet door motorgehuil van de Aventador en de Huracán. En de allereerste auto van het merk: de 350 GT uit 1963.

Daarnaast is er aandacht voor drie Miura’s: een kaal chassis, een regulier model en de enige gebouwde Roadster. Natuurlijk staan verderop allerlei modellen opgesteld, van de Countach tot de Diablo en de Murciélago. Zelfs het zwarte schaap van de familie, de LM 002, is aanwezig, evenals de Urus concept – de voorbode voor Lamborghini’s volgende SUV.

Lamborghini Museum

Raceauto’s

Naast productieauto’s is er ook aandacht voor studiemodellen en zelfs racers. Denk aan de Super Trofeo-versies van de Diablo GTR en Gallardo, maar ook de Lotus 102 – de Formule 1-auto waarvoor Lamborghini de krachtbron leverde. Zelf een hot lap beleven aan boord van een race-Lamborghini? Dat kan dankzij een virtual reality-headset.

BEKIJK DE VIDEO: OP BEZOEK IN HET FERRUCCIO LAMBORGHINI-MUSEUM

Het vernieuwde museum werd geopend door de huidige CEO van het merk, Stefano Dominicali. Die gelegenheid viel bovendien mooi samen met de vijftigste verjaardag van de Miura.

Lamborghini Museum

Bezoeken

Wie zelf een keer langs wil als bezoeker: het museum is elke maandag tot en met zaterdag geopend van tien tot vijf. Ga jij erheen? Laat het ons vooral weten via ons Twitter-account of op de Facebook-pagina!