Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 2 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt heerlijke sleeper: grijze BMW 340i

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Ditmaal staat er een BMW 340i te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor je kersverse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

BMW 340i is een heerlijke sleeper

De BMW 340i van de F30 generatie kwam in 2015 op de markt en is de snelste 3-Serie zonder M-badge, een ultieme sleeper dus. Tenminste, tot 2019. Toen plakte het Beierse automerk een M-label op de middenklasser en werd het model de M340i (G20-generatie).

Ingetogen doch snel

De sleeper bij de overheid is nog een BMW 340i en heeft een dus een 3,0-liter zes-in-lijn onder de motorkap. De krachtbron is goed voor 326 pk en 450 Nm aan koppel. Hiermee sprint de Bimmer van 0 naar 100 kilometer per uur in 5,1 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur.

BMW 340. Overheid, sleeper
(Afbeelding: DRZ)

De BMW 340i bij de overheid heeft 71.725 kilometer ervaring opgedaan in 5 jaar tijd – volgens de kilometer teller. Of deze kilometerstand exact klopt, is onduidelijk. De auto is immers van import afkomstig.

Deze Subaru Legacy (2006) is een zeldzame sleeper

Met een grijze kleur, geen M-badges en subtiele velgen is de auto dé ideale sleeper. Helemaal netjes is de auto bij de overheid niet meer. Er zit een flinke kras op de wielkast, een handgreep is fors beschadigd en een afdekkap in het interieur ligt los. Voor de rest ziet de binnenkant van de BMW er nog netjes uit. Of de auto ook technisch goed verzorgd is, is onduidelijk.

BMW 340. Overheid, sleeper
(Afbeelding: DRZ)
(Afbeelding: DRZ)
(Afbeelding: DRZ)
(Afbeelding: DRZ)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.