Stijn Kuster
Stijn Kuster Sjoerds Weetjes 2 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Schuifdeur was niet alleen voor Peugeot 1007 bedacht | Sjoerds Weetjes 324

Zonder twijfel is de Peugeot 1007 een van de meest bijzondere creaties van Peugeot in de afgelopen twee decennia. Ontworpen door Pininfarina met als duidelijke karakteristiek zijn proporties, kort en hoog. Dat design wordt volledig gedicteerd door één item, de schuifdeur. Weet je dat die bijzondere feature ook voor een ander Peugeot-model stond gepland?

Ook deze week belicht Sjoerd van Bilsen weer een bijzonder model, de 1007 van Peugeot dus. Dat de auto opvallend, bijzonder en spraakmakend is, komt niet alleen door zijn vormgeving. Hij werd als een nieuw concept binnen het Peugeot-gamma bedacht. De Franse autobouwer wilde wat meer dynamiek aan het modelprogramma toevoegen. Om die reden verscheen eerder al bijvoorbeeld de 206 CC, Peugeots kleinste cabriolet en de grondlegger van de nieuwste generatie CoupéCabriolets.

Peugeot 1007, een bijzondere creatie

Met die producten wilde Peugeot afstappen van een saai leveringsprogramma met traditionele modellen. De 1007 was een uiting van die strategie. Maar dat niet alleen. Peugeot zag een groeiende vraag naar nieuwe concepten in de lagere autoklasses. De 1007 kreeg een plekje tussen de 107 en de 206.

Peugeot 408: Trendsetter of designblunder?

Sjoerd gaat in deze aflevering kort in op bovengenoemde positionering van de 1007. Hij legt de focus op het bijzondere deurconcept. Dat stond eigenlijk voor een totaal ander model gepland. Welke auto dat was, verklapt Sjoerd in Sjoerds Weetjes 324. Hij onthult tevens waarom dat model er niet kwam. Hij geeft tevens aan van wie het idee kwam, want dat was namelijk niet Peugeot zelf. Daarnaast gaat Sjoerd in op de algehele carrière van de 1007. Heeft de auto alle managers en dealers van Peugeot doen verbazen? Is het een eclatant verkoopsucces geworden? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer wat je niet in de persmap leest, vertelt Sjoerd je in deze uitlevering.

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. Elke week belicht Sjoerd van Bilsen een auto of een detail van een auto. Hij stelt je nieuwe producten voor of neemt je mee terug in de tijd. Volg Sjoerds Weetjes op Autovisie.nl of YouTube.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.