Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 25 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

M van marketing? Test: BMW M340i xDrive (2019) – VIDEO

BMW plakt de M-badge voortaan ook op de 340i. Simpelweg, omdat hij het volgens BMW verdient. Met 374 pk, 4WD en allerlei M-spulletjes klinkt dat best logisch. Of niet? In deze video geeft Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst uitsluitsel.

De BMW M340i xDrive heeft standaard M-remmen, een aangescherpt onderstel en vierwielaandrijving met een mechanisch sper in de achteras. En niet te vergeten: een smaakvol M-pakket om het koetswerk meer uitstraling te geven. De prestaties liggen op het niveau van de vorige generatie M3. Met 374 pk en 500 Nm sprint hij in 4,4 seconden naar 100 km/h en bij 250 km/h knalt hij vol in de begrenzer. Dat allemaal dankzij een doorontwikkelde versie van de B58 3,0-liter zes-in-lijn turbomotor en een achttrapsautomaat.

Alleen met 4WD

Zoals de naam van de BMW M340i xDrive aangeeft, heeft hij vierwielaandrijving. Een achterwielaandrijver komt er niet, omdat een dergelijke versie nauwelijks wordt verkocht. Het xDrive-systeem kan in principe alle aandrijfkrachten naar alleen de voor- of achteras sturen als dat nodig is. In de achteras is er een elektronisch aangestuurd mechanisch sperdifferentieel om tussen de achterwielen te variëren. In de basis voelt hij dan ook aan als achterwielaandrijver en laat hij zich ook met het gas sturen. Hij stuurt scherp en puntig een bocht in. Onderstuur is er nauwelijks en op het gas wil de achterzijde een beetje omkomen. Niet te veel, maar wel genoeg om het vertrouwde BMW-gevoel te geven.

Marketing

Toch is de M op het koetswerk van de BMW M340i xDrive ook een beetje van marketing. De labels Audi S, Mercedes-Benz AMG en BMW M hebben een meerwaarde. De prestigieuze aanduidingen trekken nu eenmaal meer kopers. Vooral in de VS waar deze uitvoering moet scoren. In Nederland kost hij 75.987 euro en dan krijg je bijna M3-prestaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.