Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt Mercedes-Benz S 65 AMG met 6.0-liter V12

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er wel een heel vlotte bolide te koop: een Mercedes-Benz S 65 AMG. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Een V12 van Mercedes-AMG

Een 6,0-liter V12 van Mercedes-AMG, de meeste liefhebbers zullen direct aan het Italiaanse merk Pagani denken. Naast dat hypercars voorzien zijn van deze motor, legde Mercedes-Benz de krachtcentrale met codenaam ‘65’ ook in meer voorkomende modellen als de G-Klasse en de S-Klasse.

Mercedes-Benz S 65 AMG, overheid
(Afbeelding: DomeinenRZ)

In de W221-generatie van de luxe limousine is de twaalfcilinder goed voor 612 pk en 1000 Nm koppel. Hiermee sprint de meer dan 2 ton wegende luxebolide van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 4,4 seconden. Het feest stopt pas bij 250 kilometer per uur, de snelheid waarop de elektronische begrenzer ingrijpt.

Dat is gek, Lewis Hamilton haalt zijn Pagani Zonda toch van stal

Naast het overvloedige vermogen en een weelderig geluid, zorgt een V12 voor een uiterst comfortabele rijervaring. Dit in combinatie met luchtvering en een luxe interieur maakt de Mercedes-Benz S 65 AMG een ideale cruiser voor de Duitse Autobahn of dijkweggetjes.

Sponsor van het pompstation

Financieel is de luxebolide een minder rooskleurige keus. Naast aanschafwaarde, onderhoudskosten en wegenbelasting (zo’n 360 tot 402 euro per kwartaal), drinkt de Benz zijn 90 liter tank in no time leeg. Met een fabrieksopgave van 1 op 4,3 in de bebouwde kom en 1 op 10 buiten de bebouwde kom, word je direct vaste klant bij de lokale pomphouder.

Mercedes-Benz S 65 AMG bij de overheid

Met de Mercedes-Benz S 65 AMG die bij de overheid te koop is moet je niet alleen langs het tankstation, maar ook even langs de garage. De achterbank ontbreekt en er zit een barst in de voorruit.

De auto komt uit 2006 en heeft sinds dien meer dan 150.00 kilometer gereden. Hoe goed of hoe slecht de S-Klasse onderhouden is, wijst de advertentie niet uit. Daarbij staat de auto nog op Duits kenteken en ontbreekt het kentekenbewijs. Desondanks is het een bijzondere verschijning!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.