Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 11 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Nederlanders maken shooting brake van Ferrari 612 Scaglietti

Nederlandse coachbuilder Vandenbrink heeft het op zich genomen om de achterbakruimte van de Ferrari 612 Scaglietti flink te vergroten. De auto-ombouwers maakten er namelijk een shooting brake van.

Vandenbrink Shooting Brake

Een shooting brake kan tegenwoordig veel betekenen. Het kan een stationwagen zijn die een iets sportievere vorm heeft, of het kan een coupé met een achterklep zijn. Van origine is de shooting brake niet zo breed gedefinieerd. Hij is namelijk ooit eens ontstaan toen mensen hun luxe coupé niet groot genoeg vonden en de achterkant hiervan lieten ombouwen tot stationwagen-achtige vormen. Daardoor werd het eigenlijk een stationwagen met maar drie deuren in plaats van de standaard vijf. Bij Vandenbrink kennen ze de origine van het type auto en hielden ze dit in ere bij het ombouwen van een Ferrari 612 Scaglietti tot de Vandenbrink Shooting Brake.

Daklijn

Zoals goed te zien is op de afbeeldingen hebben de coachbuilders de daklijn van de Ferrari een flink stuk doorgetrokken naar achteren. Opvallend is dat ze in het dak twee grote glazen panelen hebben geplaatst. aan elke zijkant één. Zodoende valt er toch nog licht in gecreëerde bagageruimte, want de ramen aan zijkanten van de auto zijn niet vergroot. De designers kozen hier voor metalen panelen die wel de lijnen van een raam aanhouden. Van binnen is de auto prachtig afgewerkt met hoge kwaliteit materialen.

Vandenbrink Shooting Brake

Op dit moment staat dit exemplaar van de Vandenbrink Shooting Brake bij Classic Youngtimers Consultancy in Uden in de showroom. Of het bij dit unieke model blijft is aan klanten. De auto wordt namelijk alleen op aanvraag gebouwd. Hierbij kan de klant aangeven voor welk doel hij de achterkant van de 612 Scaglietti laat ombouwen. Enkele voorbeelden die Vandenbrink hiervoor geeft: Valkerij, racen en paardensporten.

Ferrari 612 Scaglietti
De originele Ferrari 612 Scaglietti

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.