Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Mini Electric: een Mini, maar dan volledig elektrisch

Ook Mini ontkomt niet aan het elektrificeren van het auto-aanbod. Het merk kondigde eerder al aan dat ze met een volledig elektrische Mini zouden komen. Deze is nu hier: de Mini Electric.

Mini Electric

In de afgelopen weken waren we doelwit van een lawine aan nieuwe elektrische auto’s. Voornamelijk kleine autootjes van merken als Opel, Peugeot, Renault en Volkswagen. Nu voegt Mini zich ook toe aan dit rijtje, want het merk toont vandaag de Mini Electric. Een elektrische auto met de overduidelijke looks van een Mini.

Speciale versie

Of eigenlijk is het gewoon een Mini, want aan de styling van de auto is in grote lijnen niets gedaan. De details zoals de velgen, het aparte scherm achter het stuurwiel en de badges verraden dat we hier te maken hebben met een speciale versie. Deze heeft zijn verbrandingsmotor ingeruild voor een 184 pk (135 kW) en 270 Nm sterke elektromotor. Daarmee is een sprintje van 0 naar 100 km/h gedaan binnen 7,3 seconden. Dat zijn best Mini-waardige cijfers. De topsnelheid van 150 km/u is dat dan weer niet…

Overige cijfers: een 36,2 kWh-accupakket moet ervoor zorgen dat de auto pas na 232 kilometer weer op de lader aangesloten moet worden. Opladen kan op twee manieren: met een 11 kW thuislader of bij een paal met een capaciteit van 50 kW. In het eerste geval duurt het opladen tot 80% ongeveer 2,5 uur. In het laatste geval kost het 35 minuten.

Gewicht

Aan de binnenkant van de auto is geen ruimte verloren gegaan. Dit omdat de accu’s in een T-vorm onder de body zijn geplaatst. Zelfs de laadruimte blijft ongewijzigd op 211 liter. Een nadeel van al die accu’s is wel dat het gewicht van de Mini 145 kilo hoger is dan die van zijn broertjes met verbrandingsmotoren.

De Mini Electric is vanaf vandaag te reserveren via de dealer of online. Hij zal volgend jaar pas leverbaar zijn, waardoor hij dus buiten de 4% bijtelling lijkt te vallen. En dat terwijl hij bijna €35.000 moet gaan kosten. Gelukkig krijg je dan wel standaard LED-verlichting, automotische climate control verdeeld over twee zones, een elektrische handrem en Connected Navigation.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.