Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Aston Martin DBS GT Zagato: zo gaat hij eruit zien

Aston Martin heeft de laatste hand gelegd aan een heel speciaal model: de Aston Martin DBS GT Zagato. Hij is op basis van de DBS Superleggera en wordt niet los verkocht.

Aston Martin DBZ Centenary Collection

Eens in de zoveel tijd haalt Aston Martin de band met designhuis Zagato weer eens aan. De twee werken dan aan aparte versies van bestaande Aston Martins met vaak spectaculaire resultaten. De Aston Martin DBS GT Zagato is het nieuwste resultaat uit de langlopende samenwerking en ook dit keer ziet hij er weer erg goed uit.

2020

De auto die we hier zien is het uiteindelijke model. Hiervan komen er 19 op de wereld. Het is nog wel even wachten tot het zover is, want de productie zal pas ergens in 2020 van start gaan.

Nieuw aan de DBS GT Zagato is bijvoorbeeld de voorkant. Deze heeft twee verschillende looks in een. Bij stilstand is de grille afgesloten, maar zodra de auto gestart wordt, openen alle 108 ruitvormige koolstofvezel deeltjes zich om zo de machtige V12 van lucht te voorzien. Het idee hierachter is dat de auto bij stilstand oogt alsof hij aan het rusten is. Met een draaiende motor moet hij uitstralen dat hij klaar is voor actie.

Aston Martin DBZ Centenary Collection

Camera

Aan de achterkant vinden we ook nog een speciale design feature. Of eigenlijk het gebrek daaraan. Zagato koos er namelijk voor om het achterraam helemaal achterwege te laten. De daklijn is gemaakt van koolstofvezel en loopt in zijn geheel door tot de achterklep. Om er toch voor te zorgen dat de bestuurder in zijn binnenspiegel kan kijken, is deze vervangen door een schermpje. Deze wordt van beeld voorzien door een camera die achterop de auto is geplaatst.

De Aston Martin DBS GT Zagato is niet los te koop, maar wordt aangeboden als combideal. De zes miljoen pond kostende DBZ Centenary Collection bestaat uit niet alleen de DBS, maar ook een DB4 GT Zagato. Die laatste auto wordt dit jaar gemaakt bij Aston Martin Works en later aan klanten geleverd. Die klanten moeten dus nog langer wachten voordat de DBS GT Zagato ook bij hen wordt geleverd. Overigens komen er twee van deze setjes naar de Benelux, dus er bestaat zomaar een kans dat we er een op straat tegen kunnen komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.