Autovisie
Autovisie Nieuws 10 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Aston Martin begint met productie nieuwe DB4 GT Zagato’s

Aston Martin is begonnen aan de productie van de DB4 GT Zagato. Denk niet dat daar robots aan te pas komen, de nieuwe klassieke sportwagen wordt volledig met de hand gemaakt en is onderdeel van de DBZ Centenary Collection, waarvan niet meer dan negentien worden gebouwd.

De Aston Martin DBZ Centenary Collection wordt uitgebracht ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van designhuis Zagato. Voor omgerekend zo’n 7 miljoen euro (exclusief belastingen) krijgen negentien gelukkigen een nieuwe Aston Martin DB4 GT Zagato en de speciaal voor de gelegenheid ontworpen DBS Zagato. De DB4’s worden gebouwd met de technieken uit de jaren zestig, maar op punten gemoderniseerd. Onder de kap ligt een zescilinder lijnmotor met 385 pk, die is gekoppeld aan een handgeschakelde vierbak.

Continuation-modellen

Van de oorspronkelijke DB4 GT Zagato zijn tussen 1960 en 1963 ook maar negentien exemplaren geproduceerd. Later kwamen daar nog vier Santion II Zagato’s (1988) en twee Sanction III Zagato’s (2000) bij. Wat dat betreft melkt Aston Martin zijn geschiedenis behoorlijk uit, want in 2017 onthulde het merk al een reeks van vijfentwintig DB4 GT Continuation-modellen. Daarbij komen nog de vijfentwintig DB5 Goldfinger Editions, die in 2020 aan klanten worden geleverd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.