Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 9 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Novitec pakt McLaren 600LT aan, geeft hem 688 pk

Laat het maar aan de Duitsers van Novitec om supercars naar het volgende niveau te helpen. Dit keer hebben ze de McLaren 600LT ‘verbeterd’.

Novitec McLaren 600LT

Duitse of Russische tuningspraktijken vallen bij ons eigenlijk bijna nooit in de smaak. Steevaste uitzondering hierop lijkt Novitec te zijn. De heren aldaar zijn bijzonder goed in maat houden, maar hun aangepakte auto’s toch een bepaald niveau van agressiviteit mee te geven. Niet alleen op motorisch gebied, maar ook in het uiterlijk.

Vermogen

Met het onder handen nemen van de McLaren 600LT bewijzen de tuners dit nogmaals. De Britse supercar is uitgerust met een Performance Stage 2 upgrade-kit die bestaat uit onder andere een geïsoleerde high-performance uitlaat. Samen met wat digitaal knutselwerk zorgt dit ervoor dat het vermogen van de 3,8 liter twinturbo V8 van 600 pk en 620 Nm naar 688 pk en 712 Nm groeit.

Novitec McLaren 600LT

Het resultaat van deze aanpassing is een topsnelheid die precies 5 kilometer hoger uitvalt. Dat betekent dat de creatie van Novitec 333 km/h kan aantikken. Een sprintje van 0 naar 100 km/h gaat ook sneller. Welgeteld 0,1 seconde sneller: 2,8 seconden. Maar Novitec belooft ook dat het gaspedaal sneller en scherper reageert op input van de bestuurder.

Luchthapper

Aan de buitenkant van de auto zijn ook de nodige aanpassingen gedaan. Het opvallends zijn de vleugel op de achterklep en de tweedelige luchthapper. Deze moeten zorgen voor meer downforce en een betere luchttoevoer naar de motor. Voor de rest is de auto 30 mm dichter op het asfalt komen te liggen door de plaatsing van strakkere vering en dempers.

De look wordt afgemaakt door een aangepaste bodykit en 20 inch velgen voor en 21 inch velgen achter. Binnenin geeft Novitec de klant alle mogelijke keuze. Deze is alleen gebonden aan de diepte van de portemonnee. Hier zien we enkele opties zoals Alcantara bekleding op vrijwel elk paneel en het stuurwiel. Ook zijn er natuurlijk details van koolstofvezel te plaatsen en kan de gordel in fel oranje uitgevoerd worden.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.