Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 21 aug 2019

Mercedes-Benz EQV is volledig elektrische bus met 405 km bereik

Mercedes-Benz breidt het volledig elektrische EQ-aanbod uit met een bestelbus. Om precies te zijn komt er een V-Klasse op accupower: de EQV. 

Mercedes-Benz EQV

Niet alleen personenwagens en vrachtwagens gaan over op volledig elektrische aandrijving, ook alles wat daartussen valt. Mercedes heeft al een eVito en een eSprinter, en daar komt nu een MPV, zoals Mercedes-Benz de V-Klasse zo leuk noemt, bij. De EQV is een elektrische V-Klasse met een beloofd bereik van 405 kilometer.

De EQV heeft een accu met een capaciteit van 90 kWh in de bodem liggen. Deze voorziet een 150 kW (204 pk) elektromotor van stroom. De motor is gemonteerd op de vooras en kan ook energie terugwinnen bij het afremmen van de bus. Daarmee kan de auto een topsnelheid van 160 kilometer per uur aantikken. Daardoor zal de accu flink sneller leeg zijn, en opladen gaat ook niet heel snel. Standaard laden gaat met 11 kW, snelladen tien keer sneller: met 110 kW. Daarmee is de accu van 10% naar 80% opgeladen binnen 45 minuten.

Kanttekening

Overigens moeten we bij deze cijfers wel een kanttekening plaatsen. Mercedes durft namelijk nog niet met officiële cijfers te schermen. De Duitsers hebben nog geen typekeuring en dus kan met name de actieradius nog veranderen.

Mercedes-Benz EQV

De MPV kan in verschillende configuraties geleverd worden. Er is bijvoorbeeld keuze uit 6, 7 of 8 stoelen waardoor de MPV volgens Mercedes vooral handig kan zijn als familieverplaatser of als premium taxi-shuttle. Ook is hij in twee lengtes leverbaar: 5.140 mm en 5370 mm voor degene die wat meer ruimte eisen.

Spanje

De EQV maakt zijn opwachting op de IAA in Frankfurt die van 12 tot en met 22 september plaatsvindt. Tegen die tijd zal de fabrikant wat meer informatie over het model hebben. Wanneer we de auto op de markt kunnen verwachten laat Mercedes niet weten. Wel is duidelijk dat de EQV in Spanje op aanvraag wordt gemaakt.

Voor degene die niet op een elektrische V-Klasse zitten te wachten, maar wel in luxe willen reizen, heeft Brabus wellicht een oplossing. De tuner pimpte onlangs een van deze busjes op tot het niveau waarop hij bijna drie ton moet opbrengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.