Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 15 aug 2019

Brabus tuned Mercedes busje, maakt hem duurder dan supercar

Brabus is u wellicht bekend van auto’s die teveel herrie maken en teveel pk’s hebben. Die tuner heeft ook een Mercedes-Benz busje aangepakt, maar niet op de manier die u van Brabus verwacht.

Brabus V250

Niet alles bestelbusjes zijn hetzelfde geschapen. Zo hebben we VW Transporters met 700 pk gezien en zijn er ook campers in verschillende soorten en maten. Het kan nog anders, en dat laat Brabus zien. De Duitse tuner nam een Mercedes-Benz V-Klasse met een viercilinder dieselmotor en maakte er een luxeslee van die bijna drie ton moet kosten. En dan hebben we het nog niet gehad over belastingen en BPM die er nog bijkomen.

Verwachtingen

De zelfontbrander van de V250 d is natuurlijk onder handen genomen. Anders zou Brabus Brabus niet meer zijn. Maar helaas vallen de resultaten ietwat in het niet bij de verwachtingen die de naam schept. De tuner komt namelijk niet verder dan 235 pk (was 190 pk). Daarmee gaat de bus binnen 8,8 seconden van stilstand naar 100 kilometer per uur (was 9,1 seconden) en stopt het optrekken pas bij 210 kilometer per uur (was 206 km/h).

Brabus V250

Maar goed, het gaat blijkbaar niet om exceptioneel vermogen bij deze Brabus. Het draait om luxe. Bijna alle driehonderdduizend euro’s zijn in het interieur gestoken. Daar draait het om ruimte, luxe zetels en allerlei technische snufjes. De stoelen zijn bijvoorbeeld geventileerd voor koeling, maar kunnen desgewenst ook verwarmen. Dat geldt ook voor de bekerhouders. Daarnaast hebben de stoelen een massagestand en zijn ze elektronisch verstelbaar. Elke stoel heeft een elektrisch gordijntje, een leeslamp en meerdere USB-poorten.

Playstation

De hele cabine kan in elke gewenste kleur verlicht worden. Of die verlichting kan uitgeschakeld worden als er een film via de Apple TV op de 21 inch TV gekeken wordt. Erop gamen kan ook, want de V-Klasse wordt standaard voorzien van een PlayStation 4 en 4G router. Kortom, aan luxe ontbreekt het de passagiers zeker niet.

Brabus V250

Voor de rest heeft Brabus vrij standaard werk afgeleverd. De auto is volledig in het zwart gespoten, heeft aangepaste bumpers, grotere velgen en heeft natuurlijk overal het ‘Brabus’-logo. De Brabus V-Klasse is leverbaar vanaf €296.395,- exclusief belastingen. Daarvoor koopt u ook een Ferrari 488 GTB (€ 281.741,-) met wat opties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brabus tuned Mercedes busje, maakt hem duurder dan supercar
Sluiten