Autovisie
Autovisie Nieuws 4 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Elektrische MPV van Mercedes-Benz in Genève

Mercedes-Benz komt met een antwoord op de productieversie van de Volkswagen ID Buzz. Die Volkswagen komt in 2022. In datzelfde jaar poogt Mercedes-Benz ook een elektrische MPV te introduceren. Op de Autosalon van Genève (7-17 maart 2019) geeft het merk een voorproefje met een studiemodel dat mogelijk EQV Concept heet.

EQ

De afkorting EQ staat voor ‘Electric Intelligence’ en is afgeleid van de Mercedes‑Benz merkwaarden ‘Emotion and Intelligence’. Het nieuwe merk omvat alle belangrijke aspecten voor op de klant gefocuste elektromobiliteit. Onder het EQ-label brengt Mercedes-Benz ook Smart-modellen uit. Denk aan de Fortwo EQ en Forfour EQ. De eerste Mercedes-Benz met EQ-badge hebben we al gezien: de EQC. Die komt medio 2019 op de markt. Rond 2022 moeten er negen EQ-modellen zijn verschenen, zoals een compacte elektrische hatchback (EQA), een compacte SUV (EQB) en een luxueuze limousine (EQS).

elektrische MPV

Een elektrische MPV (EQV) mag niet ontbreken. De ontwikkeling van de EQV valt onder verantwoordelijkheid van de bedrijfsautoafdeling van Mercedes-Benz. Om alvast kennis op te doen, levert Mercedes-Benz nu al de eVito op basis van de huidige generatie Vito. Deze heeft een 41,4 kWh groot accupakket en een WLTP-range van 150 kilometer. Later dit jaar volgt er nog een eSprinter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.