Autovisie
Autovisie Nieuws 4 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Nissan X-Trail niet uit Verenigd Koninkrijk

De nieuwe generatie Nissan X-Trail wordt niet in het Verenigd Koninkrijk gebouwd, maar in Japan. De aanhoudende onzekerheid rond de brexit is voor Nissan een reden om de nieuwe X-Trail elders te laten bouwen.

Sunderland

Nissan kondigde vier maanden na het brexitreferendum – dat was in juni 2016 – nog aan om de nieuwe X-Trail te bouwen in de fabriek in Sunderland. Maar daar komt Nissan nu op terug. De productie van de nieuwe X-Trail wordt verplaatst naar het Japanse Kyushu. Nissan geeft als reden op dat het bedrijf zo de investeringen kan optimaliseren.  Toch speelt ook de brexit een belangrijke rol. “De aanhoudende onzekerheid rond de toekomstige relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU helpt bedrijven als het onze niet bij het maken van toekomstplannen”, aldus Gianluca de Ficchy, Senior Vice President en Chairman van Nissan.

Juke en Qashqai

De nieuwe generatie Juke en Qashqai worden vooralsnog wel in Sunderland gebouwd. Het is nog niet bekend welke gevolgen het ‘vertrek’ van de X-Trail uit het Verenigd Koninkrijk heeft voor de werkgelegenheid in Sunderland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.