Autovisie
Autovisie Nieuws 5 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Mazda presenteert nieuwe SUV in Genève, mogelijk nieuwe CX-3

Mazda presenteert op de Autosalon van Genève – geopend van 7 tot 17 maart – een nieuwe SUV. Het gaat mogelijk om de tweede generatie CX-3.

Geen nieuwe CX-5

Het is in ieder geval geen nieuwe CX-5, want die wordt door Mazda apart genoemd als een van de highlights in Genève. Een mogelijkheid is dat Mazda van de CX-4 – gepresenteerd in 2016 – een wereldspeler maakt. Maar ook dat valt te betwijfelen, omdat Mazda met de SUV nadrukkelijk spreekt over een ‘zevende generatie’ model. De huidige CX-4 is nog van de zesde generatie.

Nieuwe generatie CX-3

Een andere en meer realistische kanshebber is de tweede generatie CX-3. Qua designstijl ligt de CX-3 tussen de 3 Sedan en 3 Hatchback in. Mazda positioneert de 3 Hatchback als de meest sportieve uitvoering. De sedanvariant is meer gericht op comfort. De CX-3 moet tussen die twee carrosserievormen invallen. Het platform van de CX-3 wordt gedeeld met de 3 en de nieuwe 2. Mazda noemt dit het zogeheten Small Platform.

Zevende generatie modelfamilie

De nieuwe Mazda 3 Sedan en Mazda 3 Hatchback zijn de eerste leden van de nieuwe zevende generatie modelfamilie. Mazda geeft de nieuwe CX-3 Kodo designtaal en de nieuwe generatie Skyactiv voertuigarchitectuur. Ook wordt het model leverbaar met diverse Skyactiv-motoren, waaronder de nieuwe Skyactiv-X-benzinemotor met compressie-ontsteking, door Mazda Spark Plug Controlled Compression Ignition (SPCCI) gedoopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.