Autovisie
Autovisie Nieuws 5 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Mazda presenteert nieuwe SUV in Genève, mogelijk nieuwe CX-3

Mazda presenteert op de Autosalon van Genève – geopend van 7 tot 17 maart – een nieuwe SUV. Het gaat mogelijk om de tweede generatie CX-3.

Geen nieuwe CX-5

Het is in ieder geval geen nieuwe CX-5, want die wordt door Mazda apart genoemd als een van de highlights in Genève. Een mogelijkheid is dat Mazda van de CX-4 – gepresenteerd in 2016 – een wereldspeler maakt. Maar ook dat valt te betwijfelen, omdat Mazda met de SUV nadrukkelijk spreekt over een ‘zevende generatie’ model. De huidige CX-4 is nog van de zesde generatie.

Nieuwe generatie CX-3

Een andere en meer realistische kanshebber is de tweede generatie CX-3. Qua designstijl ligt de CX-3 tussen de 3 Sedan en 3 Hatchback in. Mazda positioneert de 3 Hatchback als de meest sportieve uitvoering. De sedanvariant is meer gericht op comfort. De CX-3 moet tussen die twee carrosserievormen invallen. Het platform van de CX-3 wordt gedeeld met de 3 en de nieuwe 2. Mazda noemt dit het zogeheten Small Platform.

Zevende generatie modelfamilie

De nieuwe Mazda 3 Sedan en Mazda 3 Hatchback zijn de eerste leden van de nieuwe zevende generatie modelfamilie. Mazda geeft de nieuwe CX-3 Kodo designtaal en de nieuwe generatie Skyactiv voertuigarchitectuur. Ook wordt het model leverbaar met diverse Skyactiv-motoren, waaronder de nieuwe Skyactiv-X-benzinemotor met compressie-ontsteking, door Mazda Spark Plug Controlled Compression Ignition (SPCCI) gedoopt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.