Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 sep 2023
Leestijd: 1 minuut

Dit is de toekomstige Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz laat tijdens de IAA in München een nieuwe concept car zien met de naam: CLA. Het studiemodel is een vooruitblik op hoe een volledig elektrische versie van de coupé eruitziet.

Autovisie is dit jaar weer op de IAA. We deden al verslag van de nieuwe modellen en conceptcars van Volkswagen. Klik hier om die video te zien.

De toekomst van de Mercedes-Benz CLA

Terug naar Mercedes-Benz. Want het is opvallend dat het merk een nieuwe versie van de CLA laat zien. Van de A- en B-klasse komen immers geen elektrische opvolgers.

Mercedes-Benz CLA, concept
(Afbeelding: Mercedes-Benz)

Ten opzichte van de A- en B-klasse heeft de CLA altijd al een voordeel gehad: zijn vorm. Druppelvormen zijn goed voor aerodynamica en worden dus vaker toegepast bij elektrische auto’s.

De nieuwe Mercedes CLA conceptcar is nog gestroomlijnder dan het huidige model en moet extreem zuinig omgaan met zijn elektrische energie.

Een laag verbruik

Het merk spreekt van een verbruik van 12 kWh per 100 kilometer. Met een volle accu zou je 750 kilometer kunnen afleggen in de EV.

Mercedes-Benz CLA, concept
(Afbeelding: Mercedes-Benz)

De nieuwe Mercedes-Benz CLA heeft een 800 Volt-boordnet waarmee je tot 400 kilometer in 15 minuten kan laden. Dat is snel, maar toch een stuk trager dan een Chinese batterijfabrikant claimt te kunnen halen.

Het accupakket zit in geval van de conceptcar gekoppeld aan een 328 pk sterke elektromotor. Geen vierwielaandrijver met extreem veel vermogen dus. De auto is volledig gericht op efficiëntie.

Dit is de Volkswagen GTI van de toekomst

Mercedes laat nog niet weten voor wanneer een nieuwe elektrische CLA op de planning staat. Dat er een toekomst voor het model is weggelegd, lijkt zeker!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.