Remco Slump
Remco Slump Nieuws 7 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Ook Mercedes zelf vindt het design van de EQE en EQS niks

Welke Mercedes heeft meer uitstraling, de EQS of de S-Klasse? Zonder twijfel die laatste, vinden de klanten van Mercedes, want het merk zegt redelijk wat commentaar te hebben gehad op het design.

Het Engelse Top Gear sprak met de technologiebaas van Mercedes, Christoph Starzynski, en ze vroegen hem of het waar is dat de EQE en EQS niet geheel positief zijn ontvangen door klanten.

Klachten over design

“We hebben inderdaad klachten gehad”, antwoordde hij, “en we nemen die opmerkingen serieus. Kijk naar de Concept CLA, dan zie je dat er aanpassingen aan zitten te komen [aan het druppeldesign – red.].”

(Afbeelding: Martijn Bravenboer)

Mercedes Concept CLA

De Concept CLA heeft niet zo’n typische, door de windtunnel gedicteerde vorm als de EQE en EQS. Mercedes heeft hem meer een ‘motorkap’ en een kontje gegeven.

Mercedes-Benz CLA, concept, nieuwe auto 2024
(Afbeelding: MB)

Volgens Starzynski geeft de CLA duidelijk de richting aan voor de toekomst. Dat klinkt erg positief, wat ons betreft, want het aerodynamische design op vooral de EQE en EQS is wel érg nietszeggend.

Dit is de toekomstige Mercedes-Benz CLA

Range van 750 kilometer

De nieuwe CLA komt naar verluidt dit jaar al op de markt en zou een 800 Volt-boordnet hebben en een range van 750 kilometer maximaal kunnen halen. In het studiemodel ligt een elektromotor met 328 pk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.