Autovisie
Autovisie Nieuws 9 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Meer autonome functies voor Infiniti’s

Infiniti kwam iets meer dan twee jaar geleden met Active Lane Control op de Q50, maar sindsdien heeft het merk een beetje stilgestaan op het gebied van autonoom rijden. Daar komt volgens topman Roland Krueger van Infiniti binnenkort verandering in.

Infiniti Q50 - Autovisie.nl

Update

Krueger wil dat bijna het volledige gamma van Infiniti meer autonome functies krijgt, vertelt hij in een interview met Reuters. Als een model een update of facelift krijgt, moet de auto volgens de topman ook meteen voorzien worden van een uitgebreidere versie van ‘Active Lane Control’. Dat systeem debuteerde in 2014 op de Q50 en liet de auto semi-autonoom rijden op de snelweg. Het is in principe een uitgebreide cruise control die netjes afstand tot zijn voorligger kan bewaren en tegelijkertijd de auto binnen de lijntjes houdt. Het systeem werkt boven de 60 km/u en is inmiddels ingehaald door een aantal systemen van bijvoorbeeld Mercedes-Benz, Tesla, Volvo en BMW, die het ook in fileverkeer kunnen.

BEKIJK OOK: VIDEO GETEST: INFINITI Q30

Snelweg

Net als nu blijft het systeem vooral bedoeld voor gebruik op de snelweg. Voor binnenwegen en stadsverkeer is het volgens Krueger nog te vroeg. Tegelijkertijd werken ze bij Infiniti hard aan een app waarmee auto’s zelfstandig op zoek kunnen gaan naar een parkeerplek in een parkeergarage.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.