Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 11 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Infiniti Qs Inspiration blikt vooruit op geëlektrificeerde sportsedan

Europeanen blieven Infiniti blijkbaar niet. Het merk wordt hier van de markt gehaald wegens tegenvallende verkopen, maar doet het vooral in China en de Verenigde Staten uitstekend. Op de autoshow van Shanghai onthult Infiniti deze Qs Inspiration, die vooruitblikt op een geëlektrificeerde sportsedan. 

Want inderdaad, deze Qs Inspiration is een duidelijke preview van een aankomend productiemodel. Onder de kap ligt een niet nader gespecificeerde plug-in hybride-aandrijflijn die alle vier wielen aandrijft. Volgens Infiniti staat het studiemodel op een nieuw modulair platform. Ook rept het merk over een relatief hoge zitpositie zonder dat de carrosserie is verhoogd.

Infiniti in 2021 weg

Infiniti levert in Nederland alleen nog de compacte Q30 (gebaseerd op de vorige generatie Mercedes-Benz A-Klasse), de QX30 (gebaseerd op de GLA) en de 3 Serie-concurrent Q50. Zowel de Q30 als de QX30 gaan deze zomer uit productie. In 2021 is het definitief gedaan voor Infiniti in Europa. Dan trekt het luxemerk van Nissan zich terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.