Autovisie
Autovisie Nieuws 9 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Novitec Rosso geeft Ferrari 488 GTB 772 pk

Een standaard Ferrari 488 GTB niet snel genoeg? De Duitse tuner Novitec Rosso weet er wel raad mee. De Duitsers geven hem een gemiddelde b-segmenter aan extra vermogen mee, voor een totaal van 772 pk en 892 Nm.

+ 102 pk, + 132 Nm

Een ander motormanagement, gecombineerd met een nieuw roestvrij stalen uitlaatsysteem zorgt voor de vermogenswinst van 102 pk en 132 Nm. Nul naar honderd doet hij in 2,8 seconden, twee tienden sneller dan de standaard auto. Zijn topsnelheid is met 342 km/u, 12 km/u meer dan eerst. Het nieuwe motormanagement is overigens plug-and-play aan te sluiten op de Ferrari 488 GTB en is te bedienen met de bekende draaiknop op het stuurwiel.

BEKIJK OOK: VIDEO: FERRARI 488 GTB – DE BESTE OOIT?

Geel

Geheel volgens traditie biedt Novitec Rosso ook het nodige spoilerwerk aan om de 488 GTB er nog wat gemener uit te laten zien: een voorspoiler, een lipje om de hoeken heen, zijskirts, een achterspoiler en extra roosters. Alles is gemaakt van blank carbon. Daarnaast biedt Novitec nieuwe wielen aan (21 inch voor, 22 inch achter), die ook in de kleur van de carrosserie gespoten kunnen worden. Om het af te maken bieden de Duitsers nog hydraulische vering voor de Ferrari aan. Daarmee staat hij lager op zijn wielen bij stilstand, maar is hij ook verder omhoog te zetten om zo gemakkelijker drempels te kunnen nemen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.