Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 27 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Een gestroomlijnde Cybertruck? Infiniti heeft hem ontworpen

Vind je de Tesla Cybertruck spuuglelijk of simpelweg te hoekig? Dan heeft Infiniti wellicht een betere elektrische pick-up voor je ontworpen. Zie het als een Cybertruck, maar dan wel met vorm.

Tesla trok vorige week de aandacht van vrijwel de hele auto-industrie naar zich toe met de lancering van de Cybertruck. Niet gek, want het ding ziet eruit als iets wat we nog nooit eerder hebben gezien. Het hoekige design is niet alleen gedurfd, maar heeft een reden. Tesla kon het ultra-harde staal, waar de truck van gemaakt wordt, namelijk niet vormen en kon het dus alleen vouwen. Of het mooi is of niet, laten we even in het midden. Toeval of niet: Infiniti toonde vandaag een pick-up met een vergelijkbaar design, de Quick-x.

Pick-up

Volgens de autofabrikant is de Quick-x niets anders dan hun huidige designtaal, losgelaten op een pick-up. Net als Tesla ging de fabrikant voor minimalistisch design dat toch functioneel is. Blijkbaar betekent dat een rechte lijn van grille naar dak, want ook de Quick-x mist een motorkap. Sterker nog, de Infiniti gaat een stap verder dan de Cybertruck en trekt de voorruit helemaal door tot het puntje van de neus.

Door de keuze voor deze lijnen en de grote voorruit kon Infiniti de bestuurder en diens bijrijder ver naar voren plaatsen. Hierdoor ontstaat er extra veel ruimte achterin en dat is natuurlijk praktisch. Maar strakke lijnen helpen vooral om de pick-up makkelijker door de lucht te laten glijden. Aerodynamica was namelijk een belangrijk punt bij de ontwikkeling van deze auto. Iets wat ook duidelijk wordt wanneer je ziet dat de buitenspiegels ontbreken.

Raadsel

Infiniti meldt dat we de Quick-x niet hoeven te verwachten. Er zijn geen plannen voor een eventueel productiemodel. Het merk geeft aan dat het zelfs nog geen plannen heeft om zich in de pick-up-markt te begeven. Waarom ze dan überhaupt tijd en geld hebben gestoken in dit design, is ons een raadsel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.