Autovisie
Autovisie Nieuws 27 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: Polestar 1 heeft slechts 1 optie

Inmiddels kunnen we tot in detail vertellen wat de nieuwe Polestar 1 – een plug-in hybride GT met dik 600 pk en 1.000 Nm – moet kosten. Opvallend genoeg is er maar één optie waarvoor je moet bijbetalen. Een duik in de prijslijst geeft inzicht voor welke optie dat is.

Geely

Het is niet niks om een nieuw automerk op de kaart te zetten. Gelukkig heeft Polestar dankzij moederbedrijf Geely de nodige financiële slagkracht en kan Polestar wat betreft technologie bouwen op de gevestigde naam Volvo. De Polestar 1 is en blijft de enige plug-in hybride van Polestar. Toekomstige modellen als de Polestar 2 (crossover-sedan) en Polestar 3 (SUV) worden stuk voor stuk batterij-elektrische auto’s.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Online configurator

De Polestar 1 is reeds samen te stellen in de online configurator. Polestar houdt het lekker simpel. Je koopt simpelweg een auto waar alles al op en aan zit. Je hoeft je qua uitrusting dus geen zorgen te  maken. Wat wel opvalt: een inductielader ontbreekt. Maar verder heeft de 159.500 euro kostende Polestar 1 alles wat een moderne auto moet hebben.

Prijsopbouw Polestar 1

De prijs van de Polestar 1 is zo opgebouwd: 130.157 euro nettoprijs, 992 euro aan kosten rijklaarmaken, 810 euro aan BPM en 27.541 euro aan BTW. Nu bestellen is tussen februari 2020 en april 2020 rijden.

Keep it simple

Polestar is fan van ‘keep it simple’. Om die reden zijn er maar vijf kleuren beschikbaar: Snow (wit), Magnesium (lichtgrijs), Osmium (donkergrijs), Midnight (blauw) en Space (zwart). Dit zijn allemaal metallickleuren. De enige optie bij Polestar is een matte afwerking van deze lakkleuren. Kosten: 5.000 euro. Zie je dus een matte Polestar 1 rijden, dan weet je dat de koper 5.000 euro heeft bijbetaald.

Wieldesign

Zonder meerprijs kun je kiezen uit chromen raamomlijsting of raamomlijsting in hoogglans zwart. Polestar levert slechts één wieldesign, altijd in de maat 21-inch. Er is wel keuze uit drie afwerkingstypes: Diamond Cut, Glossy Black Diamond Cut of Matte Black Diamond Cut. Tot slot is er nog het interieur: zwart leder met gele gordels of zwart-wit leder met gele gordels. Ook hier geldt: geen meerprijs.

De eindprijs

Slechts één optie dus voor de Polestar 1. Kies je die matte lakafwerking, dan betaal je uiteindelijk 164.500 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.