Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Mazzanti Evantra Millecavalli debuteert in Italië

De Mazzanti Evantra Millecavalli maakt vandaag in Turijn zijn publieksdebuut. Met de onthulling zijn ook alle gegevens van de 1.000 pk sterke supercar bekendgemaakt. 

Mazzanti Evantra Millecavalli -2- Autovisie.nl

Duizend paarden

Millecavalli betekent letterlijk ‘duizend paarden’ in het Italiaans. Daarmee is het volgens Mazzanti ook meteen de sterkste straatlegale sportwagen uit Italië. De Ferrari LaFerrari schopt het namelijk ‘maar’ tot  950 pk. Maar waar die auto 163 pk uit zijn elektromotor haalt, doet de Mazzanti het puur en alleen met zijn 7,2 liter bi-turbo V8. Nul naar honderd doet de 1.300 kg wegende sportwagen in minder dan drie tellen en pas bij 402 km/u houdt de pret op. Ook in de tussenacceleratie moet hij dankzij 1.200 Nm enorm vlug zijn.

LEES OOK: ‘VERLOREN’ JAGUAR XKSS’EN UITVERKOCHT

Productie

Er worden slechts vijfentwintig exemplaren van de Mazzanti Evantra Millecavalli gebouwd. De productie van de auto’s vindt plaats in Pontedera, Italië, waar de Millecavalli naast de normale Evantra geproduceerd zal worden. Per jaar moeten er – net als van de normale – zo’n vijf auto’s uit de kleine fabriek komen rollen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.