Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 16 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

McLaren komt met Roadster als volgende Ultimate Series

Dit jaar pakt McLaren extra uit op Pebble Beach. Het Britse merk komt namelijk met een nieuwe auto in de Ultimate Series. En die heeft geen dak en een heel klein voorruitje.

McLaren Ultimate Series

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat de Ultimate Series uit de meest speciale auto’s die het merk in de aanbieding heeft. Denk hierbij aan modellen als de Speedtail en de Senna. Auto’s die in een kleine oplage gemaakt worden en ontworpen zijn om te presteren. Ook zijn ze niet bepaald goedkoop en zijn ze dus alleen bereikbaar voor een zeer select groepje mensen. En dat past precies bij de roadster die het merk op Pebble Beach zal gaan laten zien.

Twin-turbo V8

Over de aankomende roadster weten we nog niet veel, behalve dat hij dakloos is. En dan bedoelen we niet iets als een cabrio, maar een echte open cockpit. Dit is duidelijk te zien op de teaser-afbeelding. Voor de rest is er nog maar weinig bekend over de auto. De speculaties zijn nu dat het model tussen de Senna en de Speedtail geplaatst zal worden. Hij zou een twin-turbo V8 meekrijgen die hetzelfde vermogen als de Senna produceert (800 pk en 800 Nm).

Miljoen

We weten wel dat de nieuwe roadster uiterst gelimiteerd blijft. Dat houdt in dat er maar 399 exemplaren uit de fabriek komen rollen. Qua prijs moet hij precies tussen de Senna en de Speedtail terecht gaan komen. Dat houdt in dat hij waarschijnlijk minimaal een miljoen euro op opbrengen.

Met de keuze voor een roadster wil McLaren de bestuurder nog meer betrekken bij de ervaring van het autorijden: “It is the purest distillation of road-focused driving pleasure and an unrivaled sense of driver connection with the surrounding environment,” aldus Mike Flewitt, CEO van McLaren Cars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.