Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 16 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen toont ID.Buggy op Pebble Beach

Het is niet alleen maar klassiekers en dure exoten die de revue passeren op Pebble Beach Concours D’Elegance. Volkswagen toont hun nieuwe elektrische ID.Buggy.

Volkswagen ID.Buggy

Als we denken aan een elektrische auto, dan gaat dat vaak gepaard met een saai en duf imago. Niet gek, want auto’s als de Nissan Leaf en Hyundai Kona Electric creëren niet bepaald een leuk beeld van de auto. Gelukkig hebben we super- en hypercarbouwers die de elektrische aandrijving tot het uiterste duwen. En dan hebben we Volkswagen die simpelweg bewijst dat een elektrische aandrijving niets meer is dan dat: een elektrische aandrijving. Wat je ermee doet maakt het verschil.

Modernere versie

De Volkswagen Buggy is een van de meest iconische creaties van het merk, en zou daarom niet misstaan op Pebble Beach Concours D’Elegance. Of die er in enige vorm staat weten we niet zeker, wel is duidelijk dat VW de modernere versie deze auto heeft meegenomen: de ID.Buggy. En zoals de ID-naamgeving al verraadt gaat het hier om een volledig elektrische auto.

Volkswagen ID.Buggy

De ID.Buggy is vooralsnog een conceptauto. Dat is vooral terug te zien in het design. Nier zo zeer aan de buitenkant, maar vooral in het interieur. De auto is namelijk volledig afgewerkt in waterafstotende materialen en mist eigenlijk zo’n beetje alle instrumenten die je zou verwachten. Veel meer dan een zeshoekig stuur en twee pedalen is er niet terug te vinden.

Beachcruiser

De milieuvriendelijke beachcruiser moet vooral leuk zijn, en dat blijkt ook wel uit de specificaties. De auto heeft een motor op de achteras liggen. Deze produceert 204 pk en 310 Nm. 0-100 km/h gaat binnen 7,2 seconden en de topsnelheid ligt op 160 km/h. Voldoende om leuk mee door het zand te scheuren. Het accupakket is niet al te groot gemaakt: 62 kWh. Daarmee moet de ID.Buggy maximaal 250 kilometer kunnen afleggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.