Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Eerste bewegende beelden Pininfarina Battista op de openbare weg

De laatste aanpassingen zijn gedaan en de Pininfarina Battista is klaar voor de Monterey Car Week. De Italianen vieren het alvast met bewegende beelden van de hypercar.

Nadat Pininfarina de auto als concept op de Autosalon van Genève toonde, is er eigenlijk maar weinig veranderd aan de Pininfarina Battista. De looks zijn onlangs nog een beetje aangepast. Dit omdat windtunneltests zichtbaar maakten wat er nog te verbeteren viel. De aanpassingen zijn echter zo klein dat je ze waarschijnlijk niet eens opvallen als je het niet zou weten. Zo is de bumper iets anders en de vorm van de koplampen iets meer afgerond. Het lijkt erop dat de Battista klaar is en dat we nu met een productieversie te maken hebben, want de autofabrikant toont de Battista officieel op Pebble Beach later deze maand. En dat gaat vergezeld met wat nieuwe, bewegende beelden.

Pininfarina Battista

PURA Vision

Pininfarina is overigens niet alleen van plan om met de Battista naar Californië af te reizen. Het designhuis dat de transitie maakte naar autobouwer tuigt vlak erna het House of Automobili Pininfarina op. Daar zullen klassieke door Pininfarina ontworpen auto’s tentoongesteld worden. Maar ook komen er toekomstige modellen bij. Zo zal Luc Borgogno, design director bij Pininfarina, zijn PURA Vision designmodel tonen. Deze moet de toekomst van het automerk laten zien.

“Defining Automobili Pininfarina’s future design vision has been by far my most exciting challenge as a car designer. With PURA Vision we aim to respect and reflect the elegance and purity that defines every Pininfarina design. Our guests may recognise hints of various iconic Pininfarina designs in some of the sketches and the PURA Vision model. We want the connoisseurs of our past to embrace our thrilling future as a brand that celebrates beautiful design above all else,” aldus Borgogno.

Speciale rit

De feestweek zal worden afgesloten met een speciale rit door de omgeving. Hierin zal de Battista ook meerijden, en mogen eigenaren van een Pininfarina-auto deelnemen in hun bolide. Het belooft een mooie optocht te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.