Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 7 aug 2019

Mercedes-AMG GT S met 665 pk moet Black Series doen vergeten

Op dit moment biedt Mercedes-AMG de GT R met 584 pk als krachtigste AMG GT aan. Maar als u even aanbelt bij tuner Creative Bespoke, dan kunt u een AMG GT S met 665 pk krijgen. 

Creative Bespoke AMG GT S

Mercedes-AMG wil maar niet opschieten met het topmodel van de AMG GT. De AMG GT Black Series komt hopelijk ergens in 2020 als uitzwaaimodel, maar niets is nog zeker. Er zijn namelijk nog geen officiële uitspraken over gedaan. Maar zoals het vaker gaat in de autowereld, is niet iedereen bereid te wachten op de fabrikant van de snelle auto’s en wordt er wel eens het heft in eigen hand genomen. Dit geldt ook voor tuner Creative Bespoke uit Amerika. Zij namen een AMG GT S en bouwden hem om tot een bijna-Black Series.

Krachtiger

De Black Series zou krachtiger moeten worden dan het topmodel dat AMG nu in de aanbieding heeft, en dus kon de Amerikaanse tuner niet onder de 584 pk blijven met hun aangepaste model. De vierliter twinturbo V8 gooit er nu dan ook 665 pk uit. Wat dat precies doet met de prestaties van de auto laten de Amerikanen helaas niet weten.

Creative Bespoke AMG GT S

De flinke sprong in vermogen wordt vergezeld met een agressiever uiterlijk. De heren bij Creative Bespoke hebben een nieuwe bodykit van koolstofvezel geplaatst en zaagden een gat in de motorkap. Deze werd opgevuld met een stuk glas zodat je nu naar de machtige V8 kunt kijken. Of eigenlijk naar de plastic afdekking die AMG op de V8 legt. Ook schroefde de tuner een vleugel op de achterkant.

Creative Bespoke AMG GT S

Zwart en rood

De matzwarte kleur en de zwarte Vossens hyper forged velgen maken de kwaadaardige look van de AMG GT S af. Aan de binnenkant is er gekozen voor zwart en rood leer met, hoe kan het ook anders, het logo van de tuner op de hoofdsteunen. En dit alles kan van u zijn voor niets meer dan $80.000,- (€ 71.541).