Autovisie
Autovisie Nieuws 15 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Tesla killers: deze auto’s zijn nóg sneller dan de Amerikaan

Als er een merk spraakmakend is, dan is het wel Tesla. Maar zijn de Amerikanen nou echt onovertroffen? In deze rubriek Tesla-killers halen we auto’s aan die de Musk-machines op de een of andere manier overtreffen.

Deze eerste aflevering gaat over snelheid. Hier vier auto’s die nog sneller zijn dan de inderdaad duizelingwekkende en snelste Tesla van nu: de Model S Performance die zichzelf – na de laatste software-update – in 2,5 seconden van 0 naar 100 km/h lanceert. Zijn topsnelheid is 261 km/h.

4. Pininfarina Battista

Deze door Automobili Pininafarina in een oplage van 150 stuks gebouwde elektrische hypercar heeft een topsnelheid van 350 km/h en hij sprint van 0-100 km/h in 1,9 seconden! Dat heeft voormalig Formule 1 -coureur Nick Heidfeld al voor ons getest. Een nadeeltje van dit monster is het exorbitante prijskaartje van 2 miljoen euro exclusief belastingen.

Automobili Pininfarina Battista Anniverario_
Pininfarina Batista

3. Lotus Evija

Dit is een Lotus van een totaal andere orde, want dit heeft niets meer te maken met lichtgewicht en enigszins betaalbare spartaanse sportauto’s als de legendarische Lotus Elise. Dit is een peperdure elektrische hypercar met maar liefst 2000 pk en een prijskaartje van 1,9 miljoen euro ex ex. Met zijn topsnelheid van 340 km/h en zijn 0-300 km/h sprinttijd van 9 seconden, geeft hij de Tesla op de Autobahn ruimschoots het nakijken.

Lotus Evija
Geen Lotus Elise

2. Rimac C_Two

Deze tweede hypercar van het Kroatische merk dat om haar elektro-expertise ook samenwerkt met topmerken als Aston Martin en Koenigsegg, is opzienbarend. De C_Two heeft bijna tweeduizend pk (1914 pk) en vierwielaandrijving. Daarmee is hij extreem snel, want hij schiet zichzelf binnen twee tellen (1,9 seconden) vanuit stilstand naar honderd kilometer per uur. Zijn topsnelheid? 415 kilometer per uur.

Rimac C_Two

1. Aspark Owl

Lang niet elke hypercar is mooi te noemen, maar deze Aspark Owl is bloedmooi wat ons betreft. Verbazend genoeg komt hij van een kleine fabrikant in Japan, die er vijftig wil maken voor een prijs van zo’n drie miljoen per stuk. Daarmee verslaat hij de Tesla met een ruime marge en niet alleen met zijn prijs, maar ook op de sprint. De Owl vliegt in slechts 1,9 seconden naar de honderd kilometer per uur. Geniet ervan als hij je inhaalt, want met een topsnelheid van 249 mijl per uur (401 kilometer per uur) krijg je heel weinig kijktijd.

Aspark wol
Bloedmooie Aspark Owl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.