Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

McLaren: “Elke Speedtail moet uniek zijn”

McLaren gaat er alles aan om doen om elke Speedtail uniek te maken. Ter inspiratie voor kopers presenteert McLaren drie collecties om aan te geven wat er allemaal mogelijk is.

106 exemplaren

Van de McLaren Speedtail bouwt de Britse sportwagenproducent in totaal 106 exemplaren, gelijk aan het aantal van de legendarische McLaren F1. De Speedtail wordt een écht maatproduct. Elke koper kan dus zijn of haar wensen tot in detail laten realiseren. McLaren helpt bij het samenstellen van de auto en ziet erop toe dat geen enkele Speedtail identiek wordt.

Urbane, Visionary en Dynamic

De mogelijkheden voor de 1.050 pk sterke benzine-elektrische hypercar zijn eindeloos, stelt McLaren. Het merk presenteert ter inspiratie voor kopers drie ‘collecties’: Urbane, Visionary en tot slot Dynamic. Elke collectie heeft zijn eigen thema’s met unieke kleurstellingen en materialen. Binnen de Urbane-collectie heeft McLaren bijvoorbeeld het Stratosphere-thema, binnen de Visionary-collectie het Astral-thema en binnen de Dynamic-collectie het Bloodline-thema. Hieronder de beelden per thema.

McLaren Speedtail – Urbane – Stratosphere

McLaren Speedtail – Visionary – Astral

McLaren Speedtail – Dynamic – Bloodline

Kleine realisatie

De collecties zijn slechts een kleine realisatie van de mogelijkheden die er zijn om de Speedtail samen te stellen. Elke eigenaar krijgt een zogeheten Bespoke Liaison Manager toegewezen om alle klantenwensen te realiseren. Hierbij is toegang tot de diensten van McLaren Special Operations (MSO) inbegrepen.

Meest ambitieuze project tot nu toe

“De McLaren Speedtail is ons meest ambitieuze project tot nu toe”, stelt Jo Lewis, McLaren Automotive, Head of Colour and Material Design. “Alle auto’s waren al maanden voor de onthulling vergeven. Hoewel er slechts 106 klantenauto’s zullen worden gebouwd, is het belangrijk dat elke auto uniek is.” De levering van de eerste klantenauto’s start begin 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.