Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 16 aug 2019

Aston Martin trapt Pebble Beach af met recordbedrag voor James Bonds DB5

Monterey Car Week is nog maar net begonnen en het eerste record is al gebroken. Aston Martin mag deze in de zak steken. James Bonds DB5 ging voor meer dan 6 miljoen dollar weg.

Aston Martin DB5 Shooting Brake

Monterey Car Week zit elk jaar ramvol exclusieve veilingen. De bekende veilinghuizen nemen de meest exclusieve wagens ooit mee en verkopen deze voor belachelijke bedragen. Zo ook dit jaar. En waar normaal merken als Ferrari en Lamborghini de spotlight stelen, deed nu Aston Martin dat. RM Sotheby’s had namelijk een originele James Bond DB5 uit 1965 in de aanbieding. Deze was extra speciaal omdat hij door Aston Martin gemaakt was met alle James Bond-snufjes vanaf het begin ingebouwd. Hiervan zijn er maar drie over.

Duurste DB5

Vanzelfsprekend waren de verwachtingen voor de auto best hoog. Enkele miljoenen moesten er toch wel aan verdiend worden. En dat gebeurde ook. De DB5 verkocht voor meer dan de verwachtte 4-6 miljoen dollar. De hamer van de veilingmeester viel op het extreme bedrag van $6.385.000 (€5,8 miljoen). Daarmee werd deze Aston Martin direct de duurste DB5 die ooit verkocht is. Een leuk record voor Aston Martin.

Aston Martin DB5

RM Sotheby’s wist kopers nog meer geld uit hun zakken te kloppen met onder andere een Aston Martin DB5 Shooting Brake uit 1965. Daarvan zijn er maar twaalf gemaakt. Deze werd afgehamerd op $1.7650.000 (€1,6 miljoen).

Ferrari 250 GTO

Het record voor duurste auto ooit verkocht op een veiling staat daarmee nog steeds niet op naar van de Britse autobouwer. Die eer gaat naar Ferrari. Vorig jaar werd een Ferrari 250 GTO uit 1962 voor het bedrag van $44 miljoen verkocht. Inclusief veilingkosten kwam dit bedrag zelfs uit op $ 44.805.000 uit. Overigens is dat nog steeds niet de duurste 250 GTO. Eerder dat jaar wisselde een soortgelijke Ferrari voor $ 80 miljoen van eigenaar. Dit was een private deal en daarom dingt deze verkoop niet mee naar het record.

1962 Ferrari 250 GTO by Scaglietti 9