Autovisie
Autovisie Nieuws 26 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Deze McLaren Senna is loodzwaar

Bij McLaren moeten de modellen altijd zo licht mogelijk zijn. Maar voor een LEGO-bouwwerk maakt McLaren graag een uitzondering. Deze McLaren Senna van LEGO – gebouwd op ware grootte – is namelijk 500 kilogram zwaarder ten opzichte van de straatlegale Senna.

Tijdrovende klus

Om dan ook maar meteen met het gewicht van de McLaren Senna van LEGO te beginnen: hij weegt 1.700 kilogram en bestaat uit 467.854 LEGO-blokjes. Het bouwen van deze Senna was een tijdrovende klus. McLaren en LEGO waren bijna 2.725 uur bezig om alle blokjes op te stapelen. Inclusief de uren van het ontwerp- en ontwikkelingsproces komt de urenteller zelfs uit op 4.935 uur. Niet minder dan 42 mensen waren bij dit project betrokken.

Elektrische aandrijflijn

Bijzonder is dat het Senna-bouwwerk ook functioneert. Dat wil zeggen dat hij kan rijden en sturen. McLaren heeft een elektrische aandrijflijn geïnstalleerd zodat de auto stapvoets kan rijden. Mensen kunnen bovendien zelf in de auto zitten, want de bestuurdersstoel is gelijk aan die van de échte Senna. Ook het stuurwiel komt overeen. Deze Senna van LEGO is in 2019 onder meer te zien tijdens het Goodwood Festival of Speed in het Verenigd Koninkrijk begin juli.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.