Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Mansory geeft Mercedes GLS63 AMG twee bullbars en 850 pk

Mansory neemt weer eens een dikke SUV onder handen. Ditmaal vergrijpt de tuner zich aan de Mercedes-Benz GLS63 AMG.

Als Autovisie-lezer ken je Mansory wel. De Duitsers zijn gespecialiseerd in het tunen van luxeauto’s, dure SUV’s en sportwagens. Neem bijvoorbeeld de extreemste Urus van Nederland.

Mansory is weer extreem uitgesproken

Ook bij de Mercedes-Benz GLS63 AMG gooit Mansory enige subtiliteit overboord. Om te beginnen verwisselt het bedrijf de motorkap door een van cabron fibre. Ook de bumperlip, achterdiffusor (die in twee uitvoeringen te bestellen is), spatbordverbreding- en verlenging en dakspoiler zijn vervaardigd van koolstofvezel. Om het extremistische design af te toppen krijgt de Merc 24-inch zwarte wielen.

Optioneel kan je op de neus en achterdiffusor een flinke bullbar schroeven. Toch even schrikken als je deze mastodont ineens in je binnenspiegel ziet.

Ingetogen Audi RS7 Mansory heeft oogverblindend interieur

In het interieur hebben alle Mercedes-logo’s plaatsgemaakt voor Mansory-propaganda. Desondanks is het interieur onder de sterrenhemel niet zo opzichtig vormgegeven als het exterieur.

Mercedes GLS63 AMG krijgt veel meer vermogen

Mansory laat het in geval van de Mercedes-Benz GLS63 AMG niet enkel bij uiterlijke upgrades en komt met verschillende vermogenspakketten. Standaard levert de Mercedes-Benz GLS63 AMG 4Matic+ (een hele mond vol) 612 pk en 850 Nm aan koppel. Het lichtste pakket, genaamd P720, levert 720 pk en 1000 Nm aan koppel. In dit geval gaat het om een enkel een softwarematige tune.

Mansory, Mercedes-Benz GLS63 AMG.
(Afbeelding: Mansory/Facebook)

Kies je voor het P850-pakket dan krijg je nóg meer vermogen. Je raadt het al, 850 pk. Het motorblok levert dan 1100 Nm aan trekkracht. Deze vermogenstoename is te danken aan andere software, verbeterde turbo’s, een sportuitlaatsysteem, nieuwe downpipe en een aangepast luchtfilter.

Opvallendste auto van 2022? Mansory bouwt 900 pk sterke Bentley Bentayga

Het standaardpakket van Mansory voor de Mercedes-Benz GLS63 AMG zijn naar eigen invulling aan te passen. Wat de tuning kost, is nog onbekend. De standaard-Mercedes heeft in Nederland al een prijskaartje van meer dan 230 mille.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.