Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 19 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Maybach heeft antwoord op Bentley Bentayga klaar staan

Als we de laatste geruchten mogen geloven, dan onthult Mercedes-Benz volgende maand op de autoshow in het Chinese Beijing een studiemodel van de Maybach GLS. De super-de-luxe SUV, waarvan zijn komst al in 2014 door Autovisie wereldkundig werd gemaakt, moet volgend jaar in de verkoop gaan.

Mercedes-Maybach

Luxe aankleding

De Mercedes-Maybach GLS, zoals de luxueuze SUV officieel heet, is het Duitse antwoord op de Range Rover Autobiography, Bentley Bentayga en de aanstaande Rolls-Royce Cullinan. Om de strijd aan te gaan, krijgt de grote SUV een extra luxe aankleding. Dat begint aan de buitenzijde met specifieke wielen, een eigen grille, speciale lakken en extra chroomafwerking. Binnenin zal de Maybach-variant van de GLS speciale lederen bekleding, nieuwe voorzieningen als een middenconsole, meervoudig elektrisch bedienbare stoelen en een hoogwaardigere dashboardafwerking krijgen.

Krachtigste motor

Op technisch vlak beschikt de Maybach GLS over luchtvering en de krachtigste motor die voor de GLS beschikbaar is, een V8-motor.

Los Angeles

Volgens het Engelse AutoCar presenteert Mercedes-Benz op de Los Angeles International Auto Show 2018, die in november wordt gehouden, de definitieve versie. De productie start kort daarna in het Amerikaanse Alabama. Volgend jaar moet de luxe vierwielaangedreven SUV bij de Nederlandse dealers verschijnen.

Label

Onder het label Maybach worden momenteel twee varianten van de S-Klasse aangeboden, terwijl er in een oplage van 300 stuks ook een S-Klasse Cabriolet met het Maybach-sausje werd overgoten en het merk 99 stuks van de G650 Landaulet vervaardigde. Maybach richt zich op de bovenzijde van het Mercedes-programma en moet een antwoord zijn op Bentley en Rolls-Royce, terwijl het merk met zijn eerste Maybach-SUV ook wil aansluiten bij Range Rover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.