Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Na hippie-camper ook gewone Renault Trafic volledig elektrisch

Renault zet de elektrificatie van de bedrijfswagen door. Ditmaal laat het een volledige elektrische versie van de Renault Trafic zien.

Al eerder zagen we een elektrische Trafic als studiemodel in de vorm van een hippie-camper. Het hippie- en kampeeraspect laat Renault is dit geval achterwegen. Het is gewoon een praktische bedrijfsbus.

Volledig elektrische Renault Trafic

De Trafic E-Tech Electric is niet de eerste elektrische bedrijfsauto van Renault. Zo bieden de Fransen al een Kangoo en een Master als E-Tech Electric aan. De Trafic is tussen deze twee modellen gepositioneerd.

Renault Trafic, camper, elektrisch
(Afbeelding: Renault)

De Renault Trafic wordt geleverd in twee varianten. Een met een laadvermogen van 5,8 kubieke meter, de ander met een laadvermogen van 8,9 kubieke meter. De buitenmaten variëren van 5,08 meter lang en 1,967 meter hoog tot 5,48 meter lang en 2,498 meter hoog. De laadlengte loopt op tot maximaal 4,15 meter. In totaal mag de EV tot 1,1 ton vervoeren. Het maximale trekgewicht is 750 kilogram.

Terugroepactie – Jouw gloednieuwe camper kan in brand vliegen

De aandrijflijn bestaat uit een 90 kW (120 pk) elektromotor die zijn energie put uit een 52 kWh-accupakket. Hiermee kan je zo’n 240 kilometer rijden. Echt snel laadt de bus niet – vergeleken met de top van de elektrische personenauto’s. Aan de snellader kan je 22 kW DC-laden. Optioneel kan je kiezen voor een 50 kW-boordlader.

Prijzen vooralsnog onbekend

Wanneer de elektrische versie van de Renault Trafic naar Nederland komt, is nog niet bekend. Ook prijzen en informatie over uitvoeringen volgen in een later stadium.

Ook Opel heeft elektrische bus(camper)

Niet alleen Renault is langzamerhand de bedrijfsbussen aan het elektrificeren, ook Opel biedt met de Zaferia e-Life een bus met elektromotor. Net als bij de Fransen is van dit model een camper gemaakt. Verschil is alleen, de Renault Trafic camper is vooralsnog enkel een concept. De kampeerwagen van Opel verschijnt 2023 op de prijslijst.

Renault Trafic, camper, elektrisch
Renault hippie-camper. (Afbeelding: Renault)

Waarom deze mini-camper 600 heeft en 136.000 dollar kost

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.