Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 19 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Betaalbare elektrische BMW i1 en i2 op komst?!

BMW heeft met een speciale uitvoering van de i3 de goedkope (deels) elektrische auto uitgezwaaid. Nu lijken er twee nieuw betaalbare elektrisch model te komen: de i1 en i2.

Althans, als we het normaliter welingelichte Bimmerpost mogen geloven. Het forum is altijd wat snel wat betreft het nieuws rondom het Beierse merk. Toch zouden er serieus aanwijzingen zijn voor een model dat intern de naam NB0 draagt.

Betaalbare elektrische BMW i1 en i2 op komst

Er komen volgens het forum met twee betaalbare elektrische auto’s van BMW: de i1 en i2. Deze zullen in de tweede helft van het decennium in productie gaan in een Duitse fabriek.

BMW Edition ColorVision
Huidige BMW 1- en 2-Serie. (Afbeelding: BMW)

Eerst zal de i1 op de markt verschijnen. Verwacht wordt dat-ie per november 2027 van de productiepand rolt. De i2 – met interne codenaam NB8 – moet zijn eerste kilometers in handen van klanten in juli 2028 maken. Volgens de bron staan beide BMW-modellen gepland om in productie te blijven tot 2035.

Het platform stelt dat deze modellen de 1- en 2-Serie met brandstofmotor gaan vervangen. Ze worden zowel leverbaar als vier-, voor- en achterwielaandrijvers. Volgens de insider staat ‘NB’ in de codenaam voor voorwielaandrijving en ‘NA’ voor achterwielaandrijving.

Goedkopere auto’s hebben veelal lage marges

Het gaat in beide gevallen om plannen van BMW die nog erg in de toekomst liggen en niet door het merk zijn bevestigd. Toch is het interessant dat BMW bezig lijkt met betaalbaardere elektrische auto’s. Er wordt immers minder winst gemaakt op goedkopere auto’s dan op modellen in een duurder segment.

Opvolger DS 7 volledige elektrisch met 500 pk

Mede daarom wil Volkswagen een meer premium-merk worden, een status die BMW op dit moment al heeft. Met deze koerswijziging in Wolfsburg moet de kwaliteit omhoog gaan, de winst stijgen en het productievolume afnemen. Hoe dit exact zit, leggen we je uit in dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.