Remzi Sen
Remzi Sen Nieuws 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Ford maakt van Mustang een ‘Race Pony’

Het iconische volbloed van het Amerikaanse Ford, de Mustang, gaat meestrijden op de uitputtingsslag van het 24 uur durende racespektakel van Le Mans.

De Amerikanen houden het daar niet alleen bij, ze kondigen versies van de Mustang aan voor op bijna elk circuit dat je kan bedenken. Zo ook een nieuwe Nascar variant.

Ford Mustang Race Pony

De ‘Race Pony’ zoals Ford de nieuwe track only Mustang zelf noemt, wordt volgens Fox news geleverd met een 5.4 liter V8 motor. Voor het racemodel van de Mustang slaat de automaker uit Detroit de handen in één met het Canadese Multimatic. Dit bedrijf werkt veel samen met de raceafdelingen van verschillende automerken die ambities hebben op het circuit.

Ook een straat legale versie

Naast de versies die alleen voor op circuits bedoeld zijn, komt er ook een ‘Race Pony’ die op de openbare weg mag rijden. Deze variant met de onheilspellende naam ‘Dark horse’’ krijgt een 5-liter V8 die zodanig ontworpen is dat-ie volgens Ford zelf de beste prestaties in heel de Mustang familie moet gaan leveren. Wat die prestaties exact zijn, laat Ford nog niet weten.

Mustang Dark HORSE UITVOERING
De straat legale Dark Horse (afbeelding: Ford)

Volgens Ford merk je achter het stuur van de Mustang niet dat je in een raceauto zit. Zo laten de Amerikanen weten dat de Dark Horse een volledig interieur heeft met een digitale cockpit en bijvoorbeeld twaalf speakers van het merk Bang & Olufson.

Ford is ervaren op het circuit

Ford kent een lange en rijke geschiedenis in de racerij. Met verschillende auto’s wisten de Amerikanen meerdere keren prijzen te scoren. Een van de bekendste auto’s van hun race-bloedlijn is de Ford GT40, dit racemonster wist in 1966 eindelijk de grootste rivaal, Ferrari, op Le Mans te verslaan – en deed dat nog eens drie keer opnieuw. Onze eigen Peter Hilhorst had de kans om in deze klassieker te rijden.

Dit is (volgens Robbert) de beste Ford Mustang ooit – Uw Garage

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.