Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Tankbeurt meer dan 15 euro goedkoper dan afgelopen zomer

De automobilist had het de afgelopen maanden zwaar: torenhoge benzineprijzen, boeren op de snelweg en chip- en occasionstekorten (als je een nieuwe of gebruikte auto wilde kopen). Maar nu gaat het de goede kant op, benzine en diesel zijn het goedkoopst van 2022!

De prijs van benzine en diesel is voor het grootste deel afhankelijk van de olieprijs. Als een vat olie voor minder geld wordt verhandeld, daalt de brandstofprijs.

Benzine en diesel zijn een stuk goedkoper

Op dit moment staan de brandstofprijzen het laagst van 2022. Voor een liter benzine (E10) betaal je gemiddeld 2,082 euro. Voor een liter diesel ben je 2,101 euro kwijt.

Betaalbare elektrische BMW i1 en i2 op komst?!

Genoemde prijzen zijn de gemiddelde landelijke adviesprijzen van United Consumers. Deze zijn gebaseerd op wat BP, Esso, Shell, Texaco en Total voor hun brandstof vragen. Het kan dus zijn dat je bij de lokale pomp goedkoper uit bent.

olie, Benzine, brandstof, besparen, navigatie, instelling, google maps
(Afbeelding: Unsplash)

Waar je ook tankt, de prijs is een stuk gedaald. Vergeleken met gisteren betaal je gemiddeld 1 procent minder voor benzine en 1,4 procent minder voor diesel. Hoewel 1 procent daling in een dag niet veel lijkt, zorgt de aanhoudende prijsdaling voor een iets grotere glimlach aan de pomp – of minder tranen. Op 8 juni, het hoogtepunt van de benzineprijs, betaalde je immers nog meer dan 2,50 euro per liter.

16,72 euro bespaar je op een gemiddelde tankbeurt

Maar hoeveel geld bespaar je op een tankbeurt? Stel je tankt 40 liter benzine, dan was je op 8 juni 100,16 euro kwijt. Ga je nu hetzelfde aantal liters tanken, dan moet je 83,28 euro afrekenen. Dat is toch een heel stuk minder!

Met deze nieuwe navigatie-instelling kan je jaarlijks veel benzine besparen

Verwacht wordt dat de benzineprijzen nog verder gaan dalen. De 17,3 cent korting op benzine, 11,1 cent korting op diesel en 4,1 cent die je minder per liter LPG betaald door de accijnsverlaging, duurt naar verluidt tot 1 juli 2023. Meer zekerheid over de verlaging horen we vandaag, tijdens Prinsjesdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.