Remco Slump
Remco Slump Nieuws 15 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

De gloednieuwe Ford Mustang … lijkt als twee druppels op de oude

Ford Mustang-rijders zullen opgelucht zijn. Na de introductie van de nieuwste pony car rijden ze niet direct in een verouderd model. Want Ford heeft duidelijk gekozen voor een evolutionair design. De zevende generatie Mustang is heel iets strakker dan zijn voorganger, maar nog steeds uit duizenden herkenbaar.

Opmerkelijk is dat Ford geen afscheid neemt van de atmosferische V8. Je kunt de Mustang nog steeds bestellen met een dikke 5,0-liter krachtbron. De old school achtpitter is regelrecht uit de vorige Mustang getakeld en krijgt slechts lichte updates. Ford heeft nog geen specificaties bekendgemaakt. We gaan ervan uit dat de Mustang V8 zo’n 480 pk levert.

Ford Mustang 2.3 Ecoboost alleen met automaat

De 290 pk sterke 2.3 Ecoboost-viercilinder maakt ook de overstap van de oude Mustang naar de nieuwe. Ford meldt echter dat de motor zo rigoureus is aangepakt dat hij weinig overeenkomsten meer heeft met het reeds bekende blok.

Ford Mustang
(Afbeelding: Ford)

Kies je voor de Mustang 2.3 Ecoboost, dan krijg je een tientraps automaat. In de V8 kun je ook een handgeschakelde zesbak bestellen. Eentje die bij het terugschakelen automatisch tussengas geeft. Overigens is het niet mogelijk om de Ecoboost in Nederland te bestellen. Hier gaat Ford alleen de V8 leveren.

Mach 1 en Shelby GT500: Ford Mustangs zoals ze horen te zijn – Review

Ford belooft betere materialen in het interieur

Het interieur is volledig op de schop gegaan. De bestuurder kijkt nu uit over een ‘skateboard’ waarin een digitale cockpit en een multimediasysteem zijn geïntegreerd.

Ford Mustang
(Afbeelding: Ford)

Volgens Ford is de afwerking en de bekleding een heel stuk verbeterd ten opzichte van de vorige Mustang. En dat is maar goed ook, want voorheen was de kwaliteit vrij belabberd.

Dark Horse is op circuitgebruik gerichte variant

In de Verenigde Staten komt de Mustang volgend jaar zomer op de markt. In de prijslijst staat dan gelijk de Dark Horse, een op circuitgebruik gerichte performancevariant, die ook in Nederland bij de dealers komt te staan.

Ford Mustang
(Afbeelding: Ford)

Overigens kun je de Ecoboost nu makkelijker onderscheiden van de V8. Die laatste heeft een grotere grille en een motorkap met een centrale luchthapper.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.