Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Laatste uitvoering BMW i3 is heel exclusief, maar niet bijzonder

BMW is bezig met de productie van de laatste exemplaren van de i3. Het eerste elektromodel van de Duitsers gaat er met een heel exclusieve uitvoering tussenuit.

Dat het doek binnenkort zou vallen voor de BMW i3, was al even duidelijk. De Beierse autobouwer is inmiddels begonnen met de productie van de laatste exemplaren. Tien daarvan zijn als HomeRun Edition vervaardigd. Een exclusieve serie dus, die ook allemaal al aan klanten zijn verkocht. Overigens geldt de sportievere i3s als basis voor de modellen.

Unieke kleur

Ze zijn gespoten in Frozen Dark Grey of Frozen Red II, twee nieuwe kleuren voor de i3. Verder staan de elektromodellen op 20-inch lichtmetaal, hebben ze een elektrisch glazen dak, adaptieve led-koplampen. In het interieur zit er ook alles op en aan deze unieke serie i3’s. Denk aan leer in de tint Vernasca Dark Truffel, hemelbekleding in Carum Grey, interieurverlichting, verwarmde stoelen en een Harman Kardon-audiosysteem.

Klinkt misschien allemaal niet zo bijzonder want buiten die tint om zijn dat stuk voor stuk zaken die al leverbaar waren op de i3. Uniek is vooral dat de tien kopers van de auto zelf hebben kunnen zien hoe de auto in de fabriek tot leven kwam.

Mini Countryman

Over de productie van de BMW i3: het elektromodel verscheen in 2013 op de markt en rolde in al die jaren 250.000 keer van de productieband in Leipzig. Daar komt nu dus een einde aan. In Leipzig maakt men zich op voor de productie van een volgend elektromodel. Het betreft de elektrische Mini Countryman, die volgend jaar in productie gaat.

Koopwijzer: occasion BMW i3 (2013-heden)

De naam i3 verdwijnt ook niet. In China levert BMW momenteel al een elektrische versie van de huidige 3-Serie onder die naam, maar de i3 keert op termijn ook terug in Europa. Het gaat om de elektrische opvolger van de 3-Serie, die in 2025 op de markt verschijnt. Reken erop dat er ook een Touring-variant verschijnt, zij het iets later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.