Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Man rijdt met BMW 7 Serie 1650+ km van London naar Madrid op een tank

De Engelse YouTuber Joe Achilles reed met een BMW 7 Serie van London naar Madrid op een tank. Hij hield zelfs nog brandstof over.

Zuinig rijden is nog nooit zo aantrekkelijk geweest als nu. Met hoge brandstofprijzen rijden we maar al te graag iets rustiger en anticiperen we beter op het verkeer om ons heen. Zoveel kilometers rijden op een tank als Joe Achilles doet, is echter wel een flinke uitdaging.

Op een tank van London naar Madrid met BMW 7 Serie

Voor het ‘hypermilen’ kiest hij geen zuinige stadsauto, maar een dikke autobahn cruiser: een BMW 730d uit 2016. De Engelsman wilde laten zien dat een diesel erg efficiënt kan zijn.

Na 1026 mijl (1651 kilometer) komt hij vanuit London aan in Madrid, met nog 96 mijl (154 kilometer) aan brandstof over. Over de tocht deed hij 22,5 uur.

Deze occasion wil je: de zuinige, luxe en snelle Fisker Karma

Hoewel de BMW 7 Serie geen lichte auto is en met zijn 3,0-liter zes-in-lijn-motor goed voor 257 pk niet direct een zuinigheidswonder is, kun je er toch heel ver mee komen. Dit komt natuurlijk omdat je in de basis op een liter diesel een stuk verder komt dan op een liter benzine. Daarbij heeft de BMW 7 Serie een tank met een inhoud van maar liefst 78 liter. In theorie is het dus mogelijk om met deze rijstijl meer dan 1770 kilometer met de 78 liter tank te rijden. Is er wellicht in de toekomst toch nog een ruimte voor dieselmotoren tussen alle geëlektrificeerde auto’s?

Zuinig rijden voor maximaal 10.000 euro

Hoewel 1 op 22,69 erg zuinig is – helemaal voor een BMW 7 Serie – zijn er ook benzine hybrides die hun hand niet omdraaien voor een verbruik van rond de 1 op 20. Autovisie selecteert drie zuinige hybrides voor maximaal 10.000 euro. Lastig wordt het om met deze auto’s meer dan 1700 kilometer te rijden, aangezien ze geen tankinhoud van bijna 80 liter hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.